Ramazan Öztürk tarafından
23 Ocak, 2024 15:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de maske üretilecek

Sultan Eğitim Kültür Yardımlaşma Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Eyerciler tarafından Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi laboratuvarlarında kullanılmak üzere bağışlanan maske üretim makinası, Model Fabrika Laboratuvarının açılışıyla hizmete girdi.

Düzenlenen törene; KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, Sultan Eğitim Kültür Yardımlaşma Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Eyerciler ve akademisyenler katıldı. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, açılışı yapılan Model Fabrika Laboratuvarında incelemelerde bulundu ve maske üretimi hakkında bilgi aldı. Yapılan incelemenin ardından konuşan KBÜ Rektörü Kırışık, "Mühendislik Fakültemizin laboratuvarlarında, maske yapımı makinemizin önündeyiz. Maske yapım makinemizi Lütfü Eğerciler Bey bize, üniversitemize hediye etti. Bu anlamda bizim için çok önemli, kıymetli bir hediye oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi. Üreten üniversite olma yolunda bir hedeflerinin olduğuna işaret eden Rektör Kırışık, "Maske üretimi ve diğer farklı farklı üretimlerle bunu zenginleştirmek istiyoruz. Sadece fikri üretim değil maddi üretim yapma noktasında da bir gayretimiz, bir çabamız var. Bu noktada maske üretimi ile buna başlamış olduk. İnşallah uygun fiyata piyasaya bu maskelerimizi satacağız. Üniversitemiz olarak hem bu elde ettiğimiz gelirleri daha fazla, daha farklı alanlarda üretim yapmak için kullanacağız. Bu anlamda bağışçımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah yeni yeni alanlarda, yeni yeni üretim kalemlerinde bir arada olmak istiyoruz. Yerel iş adamlarımızı, sanayicilerimizi üreten üniversite fikrimize, projemize, hayalimize destek vermelerini istiyoruz. Lütfü Bey’e de bu destekler için son derece teşekkür ediyorum, sağ olsunlar. Bu üretimleri biz bilimsel gelişme adına kullanmak istiyoruz. Bilimsel gelişmede Karabük Üniversitesinin öncü bir rol oynamasını istiyoruz. İnşallah yeni yeni üretim ve açılışlarla bundan sonra da üreten üniversite vizyonumuzu geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. blank Sultan Eğitim Kültür Yardımlaşma Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Eyerciler, "Tabii bu bağışı hizmet ettiğimiz Sultan Eğitim, Kültür, Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı adına yapmış bulunuyoruz. Şöyle düşünüyoruz, bir düşünür diyor ki; bir memleketin, bir devletin istikbalini görmek için keramete gerek yoktur. İlerlemiş devletlerle, geri kalmış milletler, devletler arasında bir avuç yetişmiş insan farkı vardır. Biz de imkanımız ölçüsünde istikbalimiz olan gençlerimizin yetişmesine katkı verdiğimizden dolayı çok memnunuz. İnşallah hayırlara vesile olur diyelim inşallah" dedi. (Ramazan Öztürk) blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu mimarisi Mısır’da Erasmus+ çerçevesinde tanıtıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinin mimarisi Erasmus+ çerçevesinde Mısır’da tanıtıldı.
Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Benha Üniversitesinde ders vererek Safranbolu’nun klâsik konut mimarisini ve kültürel miras müdafaa yaklaşımlarını Mısırlı öğrencilere aktardı.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, Onarım Anabilim Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Mısır’daki Benha Üniversitesi Mimarlık Kısmında ders verdi.
Ev sahibi üniversiteden Dr. Mohamed Ahmed Rezk Aly Al-Sherbiny’nin eşlik ettiği programda, Giza Piramitleri ve yarış projesiyle dikkat çeken Yeni Mısır Müzesi ziyaret edilerek tarihi yapı teknikleri, arkeolojik keşifler ve muhafaza yaklaşımları yerinde incelendi.
Benha Üniversitesinden akademisyenlerin iştirakiyle gerçekleştirilen toplantıda ise Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi tanıtıldı; ayrıca akademik iş birliği lmkanları görüşüldü.
Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, mimari tasarım stüdyolarında öğrencilere geri bildirimde bulunarak Kahire’nin tarihi bölgelerine yönelik dizaynlar üzerine değerlendirmeler yaptı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu konutları üzerinden Anadolu’nun klâsik konut mimarisi öğrencilere aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.