Reklam
Reklam
kbbbb jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
07 Haziran, 2024 11:02 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Kentsel Tasarım Çalışma Takımı Kuruldu

Karabük Üniversitesinde kurulan kentsel tasarım çalışma takımı ile Karabük, Safranbolu ve ilçelerin kentsel tasarımı konusunda yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde çalışmalar yapılması planlanıyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, kentsel tasarım alanında yapılan çalışmaları değerlendirmek ve gelecek projeleri planlamak amacıyla kentsel tasarım çalışma takımı ile toplantı yaptı. Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Odasında gerçekleştirilen toplantıya, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Selma Çelikyay, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Merve Tuna Kayılı ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, “Kentsel tasarım konusundaki çalışmalarınızı dinlemek ve bu alandaki gelecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldik. Kentsel tasarım disiplinlerinin toplumun etkileşimleri, estetik algısı ve fonksiyonel ihtiyaçları ile uyum içinde olması son derece önemlidir. Kentsel tasarım çalışma takımı, Karabük, Safranbolu ve ilçelerin kentsel tasarımı konusunda yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde çalışmalar yapacak. Bu anlamda mevcut projelerimizi ve gelecek planlarımızı paylaşmak, farklı bakış açılarını öğrenmek ve birlikte çalışarak daha etkili sonuçlar elde etmek için fırsatlar sunacak” dedi.

Toplantının sonunda kentsel tasarım hakkında ortak bir vizyon oluşturma, bu alanda yapılacak çalışmalar konusunda yol haritasını belirleme, çalışma grupları ile yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konuşuldu.

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

KBUde Kentsel Tasarim Calisma Takimi Kuruldu25 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
kontrolden tarim araci devrildi 5 yarali COfJSTqc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:

“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin