Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
kbbbb jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
07 Haziran, 2024 11:02 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Kentsel Tasarım Çalışma Takımı Kuruldu

Karabük Üniversitesinde kurulan kentsel tasarım çalışma takımı ile Karabük, Safranbolu ve ilçelerin kentsel tasarımı konusunda yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde çalışmalar yapılması planlanıyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, kentsel tasarım alanında yapılan çalışmaları değerlendirmek ve gelecek projeleri planlamak amacıyla kentsel tasarım çalışma takımı ile toplantı yaptı. Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Odasında gerçekleştirilen toplantıya, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Selma Çelikyay, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Merve Tuna Kayılı ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, “Kentsel tasarım konusundaki çalışmalarınızı dinlemek ve bu alandaki gelecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldik. Kentsel tasarım disiplinlerinin toplumun etkileşimleri, estetik algısı ve fonksiyonel ihtiyaçları ile uyum içinde olması son derece önemlidir. Kentsel tasarım çalışma takımı, Karabük, Safranbolu ve ilçelerin kentsel tasarımı konusunda yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde çalışmalar yapacak. Bu anlamda mevcut projelerimizi ve gelecek planlarımızı paylaşmak, farklı bakış açılarını öğrenmek ve birlikte çalışarak daha etkili sonuçlar elde etmek için fırsatlar sunacak” dedi.

Toplantının sonunda kentsel tasarım hakkında ortak bir vizyon oluşturma, bu alanda yapılacak çalışmalar konusunda yol haritasını belirleme, çalışma grupları ile yapılacak işlemler ve atılacak adımlar konuşuldu.

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

KBUde Kentsel Tasarim Calisma Takimi Kuruldu25 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
x 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Mayıs, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de “Doğa Kültür ve Karavan Kampı” düzenlendi

Yenice Belediyesi ev sahipliğinde, Kdz. Ereğli Kamp ve Karavan Derneği tarafından Merkez Çıra Pazarı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen “Doğa Kültür ve Karavan Kampı” yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe katılan karavan tutkunları, Yenice’nin doğal güzelliklerini keşfetme imkanı buldu. Programa katılan Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ve Yenice Kaymakamı Mert Çanga, misafirlerle bir araya gelerek ilçenin turizm potansiyeline ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Karakaş, “Doğanın Kalbinde, Huzurun Adresi: Yenice” sloganıyla ilçenin doğal zenginliklerini tanıtmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katılımcılar program kapsamında Göktepe Yaylası, Şeker Kanyonu ve Yenice’nin diğer doğal alanlarını gezdi. Ormanları, temiz havası ve sakin atmosferiyle bölge, ziyaretçilerden tam not aldı.

Etkinlik boyunca misafirler, ilçenin önemli turizm noktalarından Ihlamur Teras’ta da ağırlandı. Katılımcılar burada Yenice’nin manzarasını izleme fırsatı buldu.

Kdz. Ereğli Kamp ve Karavan Derneği yetkilileri, etkinlik anısına Başkan Karakaş’a plaket takdim etti. Karakaş da dernek üyelerine teşekkür ederek, bu tür organizasyonların Yenice’nin tanıtımına katkı sunduğunu vurguladı.

Doğa ve kültürün buluştuğu etkinlik, katılımcılardan beğeni toplarken Yenice’nin turizm değerlerini bir kez daha ön plana çıkardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin