Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Aralık, 2023 22:30 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de “Kariyer Toplantısı”

Karabük Üniversitesi (KBÜ Orman Fakültesinde “Kariyer Toplantısı” düzenlendi.
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’nun katılımcı olarak yer aldığı toplantıda, öğrencilere ormancılık çalışmaları anlatıldı.
Bölge Müdürü Bayraktaroğlu, ormancılığın insanın yaşamındaki üç kaynak olan hava, su, toprağı içeren tek meslek olduğunu belirtti.
Bayraktaroğlu, “İnsanların yasam kaynağı olan ormanları yönetmek, korumak, geliştirmek ve genişletmek bizim görevimiz. Ormancılık prensiplerini göz ardı etmeden, uygulama birimlerinde karşılaşılan sorunlara çözüm üreten, yön veren, koruma, üretim ve çok yönlü faydalanmada operasyonel gücümüzü artıracak, bakanlığımız ve genel müdürlüğümüzün vizyonuna yakışır çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Bayraktaroğlu, sunumun ardından öğrenciler tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı.
Orman Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Solmaz, Bölge Müdürü Bayraktaroğlu’na teşekkür etti. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim444
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
16 Mayıs, 2026 14:31 tarihinde yayınlandı
0

İBB teknik heyeti Safranbolu’daki saha çalışmalarını yerinde inceledi

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) “Ortak Hizmet Modeli” projesi kapsamında, Safranbolu’da imara açılan Barış Mahallesi’ni ana arterlere bağlayacak ulaşım altyapısı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

TBB’nin araç desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) personel gücüyle yürütülen proje kapsamında, Barış Mahallesi’ni Karabük-Kastamonu karayoluna bağlayacak stratejik yol açma çalışmalarını yerinde incelemek üzere kente gelen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Recep Korkut, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyonu Dairesi Başkanı Burak Alp ve Makine İkmal Müdürü Emre Kara, program kapsamında ilk olarak Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’yi makamında ziyaret etti.

Makam ziyaretinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar ile birlikte Barış Mahallesi’ndeki çalışma sahasına geçen heyet, yeni açılan güzergahtaki son durumu değerlendirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse, yerel yönetimler arası dayanışmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“İmara açtığımız Barış Mahallemizde ulaşım ağını kurmak için büyük bir iş birliği sergiliyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği’nin araç parkuru ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personel desteğiyle, mahallemizi Karabük-Kastamonu karayoluna bağlayacak yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu model, kamu kaynaklarının en etkin şekilde kullanıldığı örnek bir çalışmadır. Amacımız, Barış Mahallemizi modern ve ulaşılabilir bir yapıya kavuşturmaktır.”

Sahadaki incelemelerin ardından teknik sürece katkı sunan yöneticilere teşekkürlerini ileten Başkan Köse, şu ifadeleri kullandı:

“Saha çalışmalarımıza bizzat katılarak destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Recep Korkut’a, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyonu Dairesi Başkanı Sayın Burak Alp’e ve Makine İkmal Müdürü Sayın Emre Kara’ya nazik ziyaretleri ve kıymetli katkıları için teşekkür ediyorum. Safranbolu’muzun geleceğini bu güçlü iş birlikleriyle inşa etmeye devam edeceğiz.”

İmar yolu açma çalışmaları tamamlandığında, yeni yerleşim bölgesi olan Barış Mahallesi’nin ana yollarla olan bağlantısı doğrudan ve konforlu bir şekilde sağlanmış olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin