KBÜ’de “I. Uluslararası Irak’ta Osmanlı İzleri” sempozyumu yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Kasım, 2021 11:54 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “I. Uluslararası Irak’ta Osmanlı İzleri” sempozyumu yapıldı

Karabük Üniversitesinde “I. Uluslararası Irak’ta Osmanlı İzleri” sempozyumu çevrim içi olarak senato toplantı odasında yapıldı.

Program Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunması ve iki üniversitenin tanıtım filmlerinin izlenmesiyle başladı. Açılış oturumuna KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İzzet Açar, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ağarı katıldı. Düzenleme Kurul Başkanı Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdülazim İbrahim “Irak’ın Osmanlı hakimiyetinde bulunduğu dönemde Osmanlının siyasi, hukuki, sosyal ve kültürel yaşantısı bu bölge üzerinde önemli derecede etkili olmuştur. Buna bağlı olarak ekonomiden şehirleşmeye, mimariden müziğe, hukuksal kurum ve kurallardan yemek kültürüne uzanan bu etkileşimin değerlendirilmesi ve günümüzdeki yansımalarının, konuların uzman katılımcılar tarafından çok boyutlu olarak değerlendirilecektir.” dedi.

Kerkük Üniversitesi Prof. Dr. Sabah Ahmet açılış programında “Değerli Karabük Üniversitesi Rektörü, Sayın katılımcılar, Karabük Üniversitesi ile böyle bir sempozyumda yer almaktan çok mutluyum. Pandemi nedeniyle bir araya gelemesek de bu sempozyumu online olarak gerçekleştirmemiz bile her iki üniversite için yeni bir adım atılmış oluyor. Sizleri önümüzdeki sene sempozyumun ikinci açılışına şimdiden davet ediyorum. Sempozyumda emeği geçen hem Karabük hem de Kerkük Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ederim.”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kerkük ve Karabük Üniversitesi ortaklığında düzenlenen sempozyumunda emeği geçen personele teşekkür etti. Polat, iki üniversite ve akademik birimler arasında iş birliğinin daha da güçlenerek devam etmesini temenni ederek sempozyumun ileriki dönemde yüz yüze yapılacağını söyledi.

“I. Uluslararası Irak’ta Osmanlı İzleri” sempozyumu 15-17 Kasım tarihleri arasında 13 oturumdan ve 62 konu uzmanları tarafından detaylı bir şekilde ele alınılacak. Sempozyum konuşmacıları olarak Türkiye-Irak- Azerbaycan- Suriye- Mısır- Ürdün gibi toplam 6 ülkenin muhtelif üniversitelerinden bilim insanı katılmakta.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
madende elektrik akimina kapilan isci hayatini kaybetti mGtdqqev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Madende elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında yaşanan olayda 42 yaşındaki maden işçisi Suat Kulakçı, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İşçinin emekliliğine ise 1 ay kaldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Asma Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan Suat Kulakçı (42), elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Meydana gelen kazanın ardından bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Kulakçı’ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kulakçı, ambulansla hemen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçinin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Kulakçı’nın emeklilik işlemlerine hazırlandığı ve yaklaşık bir ay sonra emekli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin