Reklam
Reklam
677677373e841
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ocak, 2025 14:24 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Gelecek Projeler Üzerine Değerlendirmelerde Bulunuldu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ünvan değişikliği sonrası akademik işleyiş ve projeler hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere, Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinin öğretim üyeleri ile bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinde görev yapan öğretim üyeleri, akademik işleyiş ve yapılabilecek yeni projeler üzerine değerlendirmeler yapmak amacıyla bir araya geldi. Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Engin Çevik, Doç. Dr. Mustafa Gökdağ ve bölümlerin öğretim üyeleri katıldı.


Toplantıda, bölümlerin akademik işleyişi değerlendirildi, eğitim programları ve geleceğe yönelik projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, Yapay Zeka Çalışma Takımı tarafından yürütülen projeler hakkında da bilgiler verildi ve bu projelerin taşıdığı potansiyel üzerinde duruldu. Katılımcılar, özellikle üniversitenin mühendislik alanında daha da güçlenmesine katkı sağlayacak yeni projeler hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 8
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2026 11:54 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü gençlerden “Bugün Fidan, Yarın Nefes” projesi

“Bugün Fidan, Yarın Nefes” adlı çevre bilinci projesi kapsamında bir söyleşi düzenlendi. Etkinlikte ağaçlandırma, sürdürülebilir çevre, orman yangınlarının nedenleri ve alınması gereken önlemler ele alındı.

Proje, Karabük Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından hazırlandı. Söyleşiye konuşmacı olarak Orman Genel Müdürlüğü İşletme Şefi Hakan İşcan katıldı. Program sonunda İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Büyükyılmaz ve Kulüp Danışmanı Prof. Dr. Ramazan Uygun tarafından İşcan’a plaket takdim edildi.

Söyleşi formatında gerçekleştirilen etkinlikte Hakan İşcan katılımcılara çevre konularında bilgi verdi. Öğrenciler merak ettikleri soruları doğrudan konuşmacıya yönelterek yanıt aldı. Etkinlik plaket takdimiyle sona erdi.

Projenin temel amacının üniversite öğrencilerini çevre konusunda bilinçlendirmek, çevre duyarlılığını yaygınlaştırmak ve daha yeşil bir gelecek için somut adımlar atılmasını sağlamak olduğu ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin