Reklam
Reklam

KBÜ’de Diyabet Farkındalığı Kursu

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Eylül, 2014 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Diyabet Hemşireliği Derneği ve Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda “Hemşireler için Mezuniyet Sonrası Diyabet Farkındalığı Geliştirme Kursu” düzenlendi.

Etkinliğe; Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altunöz, Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen, görevli hemşireler, akademik ve idari personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Işıl Işık Andsoy; “Bu ilk kursumuz, inşallah devamını getireceğiz katılımınız için teşekkür ederiz” dedi.

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim üyesi ve aynı zamanda Diyabet Hemşireliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Nermin Olgun Diyabet Hemşireliği Derneği ve faaliyetlerini tanıtarak konuşmasına başladı. Prof. Dr. Nermin Olgun; “Bundan yıllar önce diyabet ve farkındalık taraması yapmıştık. Bugün sizi diyabet yolculuğuna çıkarmayı umut ediyorum. İyi bir enerji sağlarsak toplumumuza da faydalı olacaktır. İnsülin hayattır. İnsülin yoksa ortalama yaşam süreci 3 haftadır. İnsülin konusunda diğer branşlarda eğitilirse insanların yaşamları optimal düzeyde gerçekleşir” diyerek diyabetin önemi hakkında bilgi verdi.

Eğitim Programı,“Diyabetin Fizyopatolojisi” Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altunöz, “Diyabetin Sınıflandırılması ve Tanı Kriterleri ”ve “Oral Antidiyabetik Tedavi” Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Bölümü Uzm. Dr. Ülkü Aybüke Tunç, “İnsülin Tedavisi” Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Eğitim Hemşiresi Fadime Şahin ,”Diyabet ve Egzersiz Tedavisi” Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen ,”Diyabet ve Beslenme Tedavisi” Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Ezgi Savranoğlu tarafından anlatıldı.

İlk iki oturumun ardından ağaç dikimi için Üniversite  Botanik Bahçesi’ne geçilerek misafirler kendi adlarına hazırlanan ağaçlarını Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal eşliğinde diktiler.

Öğleden sonra devam eden programda, “Cilt, Ağız ve Diş bakımı” Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Yrd.Doç.Dr Ayşegül Oksay Şahin, “Ayak Bakımı” Arş. Gör. Duygu Kes, “Seyahat, Cerrahi vb. Özel Durumlar” Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Yrd. Doç. Dr. Işıl Işık Andsoy, “Çocukluk Çağında Diyabet” Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Yrd.Doç. Dr. Özlem Öztürk,” Diyabette kendi kendine bakım, takip ve izleme” Bülent Ecevit Üniversitesi Diyabet hemşiresi Safiye Ç.Çam, “Diyabet Hatasını Hakları” Karabük Üniversitesi Arş. Gör. Sevda Ural,” Diyabet Hastası ve Yakınının Eğitimi” Karabük Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Gülcan Kar,” Diyabetin Psikolojik Yönü” Karabük Üniversitesi Arş.Gör. Sevgi Hür tarafından anlatıldı.

Eğitim sonunda programın değerlendirmesi ve hemşirelik bakımında hemşire sorumluluğunda yürütülecek uygulamalar yapıldı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kozlu’da şehit babaları unutulmadı

kozluda sehit babalari unutulmadi meQY5QUk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Babalar Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sacide Kilci ve kurum personelleri, ilçede ikamet eden şehit babalarını evlerinde ziyaret ederek Babalar Günü’nü kutladı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde şehit aileleriyle yakından ilgilenen ekipler, devletin her zaman yanlarında olduğunu bir kez daha vurguladı.

Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerde, şehit babalarına çeşitli hediyeler takdim edilirken, ailelerin talep ve görüşleri de dinlendi.

Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, bu tür ziyaretlerin devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin