Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Nisan, 2015 14:48 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Çocuk Gelişimi Eğitimi Semineri Düzenlendi

Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Çocuk Gelişimi Eğitimi” semineri düzenlendi.
Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitesi Akademik, İdari Personeli ve öğrenciler katıldı. Program Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülümser Gültekin moderatörlüğünde yapıldı.
“Okul Öncesi Eğitim Programında Çocuk Merkezli Yaratıcı Etkinlikler” konusunda; Üniversite Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Özyürek, “Hepiniz hoş geldiniz. Bazen bilmediğimizi öğrenmekten daha çok bildiklerimizi paylaşmak için bir araya gelmeye ihtiyacımız var. Program yeni olsun eski olsun bizim için püf noktası olan bazı şeyleri var. ‘Çocuk merkezli diyoruz.’ Bu hiçbir zaman değişmeyecek. Belki yarın bir gün programımız tekrar değişecek, ama Çocuk merkezli olması değişmeyecek. Programın püf noktası ve anahtar kişisi öğretmenlerdir. Öncelikle öğretmenler olarak kendimiz geliştirmeli kendimiz bir şeyler katmalıyız.” dedi.
“Okul Öncesinde Problem Çözme Becerilerinin Desteklenmesi” konusunda; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Aydoğan, “Öncelikle burada olmaktan çok mutluyum. Burada çok güzel anılarım var. Biz okul önceciler öncelikle çok dürüstüz. Ben hem anneyim, hem eşim, bu gibi çeşitli yöneticiliklerim var. Kendi çocuğunuzla ya da öğrencilerinizle bir şey yapacağınız zaman çok net olacaksınız. Problem çözmenin ilk aşaması problemi fark etmektir. Çocuklara soru sorma konusunda teşvik etmeliyiz” dedi.
Programın sonunda Farklı Yayıncılık Satış ve Pazarlama Müdürü Levent Katırcı ve Farklı Yayıncılık Satış ve Pazarlama Karabük Şube yetkilisi Zafer Yerlitaş katılımcılara hediyelerini takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ESBEL
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
11 Haziran, 2026 14:21 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Eskipazar Belediyespor BAL Ligi’nde Karabük’ü Temsil Edecek

Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Karabük amatör futbolunda merakla beklenen kararını açıkladı. Kurul, 10 Mayıs 2026 tarihinde oynanan ve Safranboluspor’un 2-1 kazandığı final maçına ilişkin Eskipazar Belediyespor tarafından yapılan itirazı haklı bularak önemli bir karara imza attı.

Alınan karar doğrultusunda Karabük İl Tertip Komitesi’nin 12 Mayıs 2026 tarih ve 2 sayılı kararı iptal edilirken, Safranboluspor’a Futbol Müsabaka Talimatı’nın 22. maddesinin (ğ) bendi gereğince 3-0 hükmen mağlubiyet cezası verildi.

Bu kararın ardından Eskipazar Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Karabük’ü temsil etme hakkını resmen kazandı.

Öte yandan, Safranboluspor’un karara karşı Tahkim Kurulu’na başvurmasının beklendiği öğrenildi. Sürecin Tahkim Kurulu’nun vereceği nihai kararla netlik kazanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin