Karabük Üniversitesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen Regional Center For Career Education and Training Prof. Dr. Rachid Tribak sunumuyla “Dual Baer Modules and Some Related Notions” konulu konferans Üniversite Akademik, İdari Personeli ve öğrencilerin katılımıyla Fen Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleşti.
TÜBİTAK projesi ile Karabük Üniversitesini ziyarete gelen Prof. Dr. Rachid Tribak: “Beni davet ettikleri için Matematik Bölümü öğretim üyelerine, finansal ve diğer destek için TUBİTAK’a ve Karabük Üniversitesi’ne teşekkür ederim. Dual Baer ve Dual Rıckart Modülleri literatürde oldukça tartışılmaktadır. Bu modüller ile birçok halkanın karakterizasyonunu vermek mümkün olmuştur.” diyerek yaptığı sunumda; Çift Baer Modüller ve Bazı Kavramlar, T-noncosingular modülleri ile Dual Baer ve Dual Rıckart modülleri arasındaki ilişkiler hakkında bilgiler verdi.


KBÜ’de “Çift Baer Modülleri” Konferansı
İmam Hatip kız öğrenci okulunda öğrencilere yönelik söyleşi
Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilere yönelik söyleşi gerçekleştirildi
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik akademisyenler tarafından TÜBİTAK Bilim söyleşileri gerçekleştirildi.
Okulun konferans salonunda geçekleştirilen ve Doç. Dr. Ferhat Şen tarafından söyleşi programında öğrencilere farklı bakış açıları kazandırıldı.
Düzenlenen etkinlikte, doğayı koru, geleceği kurtar, ormanlar, geri dönüşüm ve atık yönetimi başlıklı konuşmada Doç. Dr. Mustafa Zor tarafından öğrencilere çevre bilinci, sürdürülebilirlik ve doğanın korunması üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Okulda eğitim gören 126 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte, talebeler hem merak ettikleri sorulara cevap buldu hem de doğaya karşı sorumluluklarını bir kez daha fark etme imkanını yakaladılar.


