blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Temmuz, 2025 13:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de Bir Fakülte Açıldı İki Fakülte Kapandı

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) önemli yapısal değişiklikler hayata geçirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan karara göre, üniversite bünyesinde yeni bir fakülte kuruldu, iki fakülte kapatıldı ve iki fakültenin ismi değiştirildi.

Karar doğrultusunda Karabük Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi adıyla yeni bir fakülte kuruldu. Öte yandan mevcut yapılarda da ciddi değişiklikler yaşandı. Teknoloji Fakültesi ile Fen Fakültesi kapatıldı.

Aynı kararla birlikte üniversite bünyesindeki bazı fakültelerin isimleri de değiştirildi. Edebiyat Fakültesi, artık İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi adıyla faaliyet gösterecek. Mühendislik Fakültesi ise Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi adını aldı.

Söz konusu karar, sadece Karabük Üniversitesi’ni değil, Türkiye genelindeki birçok yükseköğretim kurumunu da kapsıyor. Karar kapsamında 10 üniversitede yeni fakülteler kurulurken, 4 üniversitede toplam 14 fakülte ve enstitü kapatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ekim, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Işık ihlali kazayı beraberinde getirdi

Düzce’de ışık ihlali yapan araba, bir diğer arabaya çarptı. Kazada 1 kişi hafif yaralandı.
Kaza, Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran Rasim Bedir Paşa Bulvarı üzerinden Atatürk Bulvarı istikametine seyir halinde olan F.B. yönetimindeki 06 BE 6108 yönetiminde ki Opel marka araba ışık ihlali yaparak, Cedidiye Camii istikametinden Çoban istikametine seyir halinde olan S.Y. yönetiminde ki 81 BB 180 plakalı Mercedes marka arabayla çarpıştı. Çarpışmanın tesiri ile savrulan 06 plakalı araba içerisinde bulunan bir bayan panik atak geçirdi. Sıhhat takımlarınca ayakta tedavi ettiği şahıs daha sonra yakınlarınca teskin edildi. Olayda kapalı kalan yol araçların kaldırılmasının akabinde olağan seyrine döndü. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin