KBÜ'de başarılı akademisyenlere teşvik dönemi başlıyor - Karabük Haber Postası
2321
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2025 12:34 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de başarılı akademisyenlere teşvik dönemi başlıyor

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, başarıya dayalı teşvik sistemiyle akademik performansı artırarak araştırma üniversitesi olma yolunda ilk 20’ye girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Büyükyılmaz, fakülte bölüm başkanları ile akademik ve idari personel katıldı.

Toplantıda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yürütülen çalışmalar ve yeni döneme ilişkin planlamalar ele alındı; akademik ve idari süreçlere dair değerlendirmeler yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin öncelikli hedeflerinden birinin “Araştırma Üniversitesi” statüsüne ulaşmak olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda akademik performans, proje üretimi ve bilimsel yayın sayısını artırmaya yönelik adımlar attıklarını söyledi.

KBÜ’nün Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 54’üncü sırada yer aldığını, güncel verilerle 44’üncü sıraya yükseldiğini hatırlatan Kırışık, şunları kaydetti:

“İlk 20’ye girmek çok zor değil. Üniversitemizde kendi bilişim sistemimizi oluşturuyoruz. Bu sistem üzerinden tüm akademik performansı, fakülte bazında Q1 yayın oranlarını ve başarı endekslerini anlık takip edebileceğiz.”

Başarıya dayalı yeni bir teşvik sistemini hayata geçirdiklerini ifade eden Rektör Kırışık, akademisyenlerin yayın, proje ve bilimsel çıktılarla destekleneceğini söyledi. Kırışık, “Yayın, proje ve bilimsel çıktı üreten akademisyenlerimizi ödüllendireceğiz.” diye konuştu.

Rektör Kırışık, üniversitenin sosyal sorumluluk ve kültürel faaliyetlerine de değinerek, KBÜFEST ‘81 İl Karabük Üniversitesinde Buluşuyor’ etkinliğinin öğrencilerin ve personelin kendi memleketlerini tanıtmaları için önemli bir fırsat sunduğunu da söyledi.

Karabük Üniversitesi öncülüğünde organize edilen “Sosyalfest”in ise Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası bir marka haline geldiğini vurgulayan Kırışık, şunları aktardı:

“Sosyalfest’in ikincisini 10-11 Mayıs tarihlerinde farklı bir büyük şehirde düzenleyeceğiz. Yapılacak festivalde toplam 6 milyon TL ödül dağıtacağız. Sosyal bilimlerde, inovasyonda ve girişimcilikte dünya çapında bir organizasyon olma yolundayız.”

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Ozan Büyükyılmaz ise İşletme Fakültesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Program kapsamında Rektör Kırışık tarafından, Karabük Üniversitesi İşletme Bölümünün STAR (Sosyal Beşeri Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 4 yıl süreyle akredite edilmesine katkı sağlayan akademisyenlere teşekkür belgeleri verildi. Ayrıca önceki dönem yöneticilerine ve 10 yılını dolduran idari personele de plaket takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin