Reklam
Reklam

KBÜ’de Bağımlılıkla Mücadeleye Sanat Dokunuşu

fefefe 11
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Aralık, 2025 10:05 tarihinde yayınlandı
0

ÜNİDES kapsamında Karabük Üniversitesinde düzenlenen sergide, bağımlılıkla mücadelede sanatın iyileştirici ve dönüştürücü gücüne dikkat çekildi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 5. Dönem Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, Karabük Üniversitesinde (KBÜ) “Bağımlılıkla Mücadelede Sanatın İyileştirici Gücü” temalı proje sergisi açıldı.

KBÜ Sanatla Terapi ve İyi Oluş Kulübü tarafından hazırlanan serginin danışmanlığını Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş, koordinatörlüğünü ise KBÜ mezunu Selcan Tunç üstlendi. Sergi, Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi Sergi Alanı’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışına KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Meral Batur, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri ile kulüp üyelerinin hazırladığı eserlerde, bağımlılıkla mücadelede sanatın iyileştirici, dönüştürücü ve umut verici yönleri ele alındı.

Ziyaretçiler, toplumsal farkındalık oluşturan ve duygusal açıdan güçlendirici bir sanat deneyimi yaşarken, sergi gençlerin sanat aracılığıyla sosyal sorunlara çözüm üretme potansiyelini gözler önüne serdi. Proje Koordinatörü Selcan Tunç, yaptığı açıklamada, ÜNİDES desteğiyle sanatın iyileştirici yönünü görünür kılmayı amaçladıklarını belirterek, “Gençlerin iyi oluş hâlini desteklemeyi, sosyal sorumluluk bilincini güçlendirmeyi ve sanatın şifasıyla toplumsal farkındalık oluşturmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ardiyede çıkan yangın evlere sıçramadan söndürüldü

AW729573 04
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük‘te iki katlı bir evin yanında bulunan ardiyede çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü.

Olay, 5000 Evler Bahçelievler Mahallesi’nde 15. Sokak’ta meydana geldi. İki katlı bir evin yanında bulunan ardiyede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın, çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında ardiye kullanılamaz hale gelirken, olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin