blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ekim, 2025 15:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de 81 ilin kültürlerini tanıtan 2. KBÜFEST başladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen KBÜFEST "81 İl Karabük Üniversitesinde Buluşuyor" etkinliği, Türkiye’nin kültürel çeşitliliği ve zenginliğini tanıtmaya katkı sağlıyor.

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. KBÜFEST "81 İl Karabük Üniversitesinde Buluşuyor" etkinliğinin açılışı için Bilişim Teknoloji MYO önünde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yenilikçi projelerle yeni bir vizyon anlayışını ortaya koymaya çalıştıklarını belirterek, "Özellikle tematik festivaller yaparak öğrencilerimizin idari personelimizin, akademisyenlerimizin ve Karabük halkımızın rahatlıkla eğlenebileceği, kendisini geliştirebileceği, illerin kültürlerini tanıyabileceği bir Karabük Üniversitesi İller Festivali ile yine karşınızdayız. Bu festivalle amacımız hem öğrencilerimizin hem idari personellerimizin, hem akademik personelimizin kendi illeriyle memleketleriyle iş birliği içerisinde illerini, şehirlerini, kültürlerini, turizm değerlerini tanıtacakları bir ortamı masalarda, stantlarda sergilemeleridir" dedi.

"Bugün ikincisini yapacağımız bu etkinlikte artık Türkiye'ye yayılan bir coşkuyu, yeni bir festival anlayışını kendi illerini tanıtma heyecanını öğrencilerimizle, akademik personelimizle, halkımızla buluşturuyoruz" diyen Kırışık, "İnşallah bu tür sosyal projelere önem veriyoruz. Bu sosyal projeler her birimizin gelişimine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu sosyal projeler ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına son derece önemli değerler katacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Programda Türkiye’nin 81 ilinden öğrenciler memleketlerine özgü kültürel değerleri tanıttı. Stantlarda yöresel yemekler, el sanatları, geleneksel kıyafetler ve müzikler sergilendi.

Etkinlik kapsamında çeşitli gösteriler, konserler ve yarışmalar da düzenlenirken, öğrenciler farklı kültürleri bir arada tanıma imkanı yakaladı. Renkli görüntülere sahne olan festival, üniversite öğrencilerinin kaynaşmasına ve kültürel dayanışmanın güçlenmesine katkı sağladı.

Festival, yarın düzenlenecek olan farklı etkinliklerle son bulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Ekim, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

CHP’de Kongre Bitti, Dedikodu Bitmedi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) il ve ilçe teşkilatlarında tamamlanan seçim sürecinin ardından, parti içindeki ayrışma ve gerginlik  devam ediyor. Seçimler öncesi ve sonrası  ortaya atılan bir takım iddialar partililerin tepkisini çekiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük’te ilçelerle başlayan seçim süreci tamamlandı. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen İl Başkanlığı seçiminde üç aday yarıştı. Mevcut Başkan Vedat Yaşar, 75 oyla yeniden İl Başkanı seçildi.

Yaşar’ın yeniden seçilmesiyle birlikte CHP Karabük teşkilatında hareketli günler yaşanıyor. Parti içinde çeşitli iddialar ve spekülasyonlar gündeme gelirken, özellikle  Necdet Kızılay ismi etrafında yoğunlaşan söylentiler dikkat çekiyor.

KOLTUK DEĞİŞİMİ İDDİASI

Parti kulislerinde konuşulan iddialara göre, daha önce İl Başkanlığına aday olacağını açıklayan ancak son anda adaylıktan çekilen Necdet Kızılay ile Vedat Yaşar arasında bir “koltuk değişimi” anlaşması yapıldığı öne sürülüyor. İddiaya göre Yaşar, bir yıl sonra koltuğunu Kızılay’a devredecek.

Bir diğer dikkat çeken iddia ise Necdet Kızılay’ın adının geçtiği bir kaçak içki operasyonu ile ilgili. Parti içinden bazı kaynaklar, Vedat Yaşar’ın bu konuyu Kızılay’a karşı “koz” olarak kullandığını ileri sürüyor.

KAZANANLAR VE KAYBEDENLER

CHP İl Kongresi’nde yaşanan çekişme sonrasında partide “kazanan” ve “kaybeden” tartışmaları da sürüyor.

Bazı partililer, seçim sonucunun  CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın siyasi etkisini güçlendirdiği görüşünde. Akay’ın desteklediği ekibin başarıya ulaşması, kulislerde “asıl kazanan Akay oldu” yorumlarına neden oldu.

Öte yandan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse cephesinde ise farklı değerlendirmeler yapılıyor. Kongre sürecinde Köse’nin mevcut başkanı desteklemek durumunda kalması, bazı çevrelerce “kaybedişin resmi” olarak yorumlanıyor.

CHP Karabük’teki kongre süreci, parti içi dengeleri yeniden şekillendirdi. Tüm iddialara ve tartışmalara rağmen sonuç sandıkta alındı. Delege iradesi net bir şekilde ortaya kondu. Sonuçta Vedat Yaşar ve ekibi hedeflerine ulaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.