Reklam
Reklam
normal Kurtarildi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Temmuz, 2024 19:31 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de “15 Temmuz Milletin Zaferi” sergisi açıldı

Karabük Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde “15 Temmuz Milletin Zaferi” konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu fuaye alanında düzenlenen “15 Temmuz Milletin Zaferi” adlı fotoğraf sergisinin açılışına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni, dekanlar, akademisyenler, daire başkanları ve davetliler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Kırışık, “15 Temmuz yıl dönümü münasebetiyle fotoğraf sergimizi açmış bulunmaktayız. Bu fotoğraf sergimizde 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain FETÖ’cü darbe girişimini engelleyen, önleyen ve ortadan kaldıran milletimizin aziz ve şanlı zaferini kutlamak için, yad etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

15 Temmuz’un bütün milletlere örnek olacak şanlı büyük bir direniş olduğunu ifade eden Kırışık, “Milletimizin bu direnişi gerçekten bütün dünyaya, bütün milletlere örnek olacak şanlı büyük bir direniştir. Silahlı örgüte rağmen, tanklara, uçaklara, helikopterlere rağmen milletimizin yılmaz bir kararlılığıyla demokrasinin ve zaferlerin yanında olduğunu ifade edecek bir tarzda milletimiz bu darbeyi sona erdirmiştir. Bundan sonra gelecek başarılarında Türkiye Yüzyılının da kapısını aralamıştır. Bu anlamda 15 Temmuz zaferinin milletimize, devletimize, ülkemize ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte de milletimizin göstereceği her türlü kahramanlıklarla dünyaya barışı, kardeşliği, huzuru, demokrasiyi hakim kılacak bir yapıyı, bir gelişmeyi sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Karabük Üniversitesinin darbelere karşı milletin iradesini koruma konusundaki kararlılığını vurgulayan Kırışık, “Karabük Üniversitesi olarak o gün olduğu gibi bugün de darbelere karşı milletimizin iradesini yok etme girişimlerine karşı daima devletimizin, milletimizin yanında durduk ve yanında durmaya da devam edeceğiz. Bu azim ve kararlılıkla geleceğe ümitle bakıyoruz. Gelecekte nice zaferleri milletimizle, devletimizle birlikte yaşayacağımıza inanıyoruz. Türkiye Yüzyılını hep beraber yaşayacak, hep beraber farkına varacağız ve daha da gelişmesi için daha büyük başarılar ve zaferler kazanmak için Karabük Üniversitesi olarak milletimizin ve devletimizin yanında duracağız. Bu vesileyle bu büyük zaferin milletimize, devletimize kutlu olmasını, hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte emeği geçen bütün şehitlerimizi hayırla yad ediyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Bu onurlu duruşu gösteren milletimizi de kutluyorum” ifadelerini kullandı.

AW246195 01 scaled

Bizi sosyal medyadan takip edin
55 kadin bir araya geldi hayatin stresini darbuka ogrenerek atti IOLrCX58
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

55 kadın bir araya geldi, hayatın stresini darbuka öğrenerek attı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kadınlar, darbuka eğitimi alarak günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Sayıları kısa sürede 60’a yaklaşan ritim grubu, verdikleri açık hava konseriyle izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kozlu’da faaliyet gösteren 42 yıllık geçmişe sahip KOFDER ve Atölye Mavi iş birliğiyle kadınlara yönelik vurmalı çalgılar kursu düzenlendi. Kısa bir süre önce sadece 5 kişiyle başlayan çalışmalara ilgi artınca katılımcı sayısı 55-60 bandına ulaştı. Birlik, beraberlik ve dostluk ortamında eğitim alan kadınlar, hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de ritim tutarak ev hayatının stresini atıyor. Ritim grubu, bayram etkinlikleri kapsamında Kozlu meydanında sahne alarak yeteneklerini sergiledi.

“5 kişiyle başladık, sayımız 60’a dayandı”

Kadınların sosyal hayata katılımını ve rahatlamalarını amaçladıklarını belirten KOFDER Başkanı Hikmet Sinan, şunları kaydetti:

“Karadeniz’in incisi Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde 42 sene önce kurulmuş olan derneğimizde, bayanlarımızla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde günün stresini atmak için bir araya geldik. İlk başta iki ay kadar önce 5 kişiyle başladık. Şu anki sayımız 55-60 arası değişiyor. Günün stresini atıyorlar. Evdeki sıkıntıları, stresleri atıp derneğimize gelip orada rahatlamayı yaşayan bayanlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızla birlikte, beraberlik içinde güzel bir eğlence ortamı yaşattık. Bizim de bir katkımız olması bu bayramda ne mutlu bizlere.”

“Gösterilerimiz devam edecek”

Kursiyerlere liderlik eden usta öğretici Ceyhun Yamakoğlu ise meydan konserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kozlu KOFDER’de ve Atölye Mavi’de yaklaşık 8-9 aydır ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Kozlu’da güzel gösteriler yaptık. Meydanda güzel bir eğlence oldu. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. Çok güzel geçti. Gelen, dinleyen herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir mutlaka” ifadelerini kullandı.

Ekibin en küçüğü Duru oldu

Grubun en genç üyesi olan ve performansıyla dikkat çeken 12 yaşındaki Duru Özdemir ise sadece 3 aylık bir eğitim sürecinden geçtiğini söyleyerek, “Mükemmel geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Rahat yani. En fazla 3 ay olmuştur öğreneli. Bugünkü konser mükemmel geçti. Çalmaya devam edeceğim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin