Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Temmuz, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de “15 Temmuz Milletin Zaferi” sergisi açıldı

Karabük Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde “15 Temmuz Milletin Zaferi” konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu fuaye alanında düzenlenen “15 Temmuz Milletin Zaferi” adlı fotoğraf sergisinin açılışına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni, dekanlar, akademisyenler, daire başkanları ve davetliler katıldı.
Serginin açılışında konuşan Rektör Kırışık, “15 Temmuz yıl dönümü münasebetiyle fotoğraf sergimizi açmış bulunmaktayız. Bu fotoğraf sergimizde 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain FETÖ’cü darbe girişimini engelleyen, önleyen ve ortadan kaldıran milletimizin aziz ve şanlı zaferini kutlamak için, yad etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.
15 Temmuz’un bütün milletlere örnek olacak şanlı büyük bir direniş olduğunu ifade eden Kırışık, “Milletimizin bu direnişi gerçekten bütün dünyaya, bütün milletlere örnek olacak şanlı büyük bir direniştir. Silahlı örgüte rağmen, tanklara, uçaklara, helikopterlere rağmen milletimizin yılmaz bir kararlılığıyla demokrasinin ve zaferlerin yanında olduğunu ifade edecek bir tarzda milletimiz bu darbeyi sona erdirmiştir. Bundan sonra gelecek başarılarında Türkiye Yüzyılının da kapısını aralamıştır. Bu anlamda 15 Temmuz zaferinin milletimize, devletimize, ülkemize ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte de milletimizin göstereceği her türlü kahramanlıklarla dünyaya barışı, kardeşliği, huzuru, demokrasiyi hakim kılacak bir yapıyı, bir gelişmeyi sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Karabük Üniversitesinin darbelere karşı milletin iradesini koruma konusundaki kararlılığını vurgulayan Kırışık, “Karabük Üniversitesi olarak o gün olduğu gibi bugün de darbelere karşı milletimizin iradesini yok etme girişimlerine karşı daima devletimizin, milletimizin yanında durduk ve yanında durmaya da devam edeceğiz. Bu azim ve kararlılıkla geleceğe ümitle bakıyoruz. Gelecekte nice zaferleri milletimizle, devletimizle birlikte yaşayacağımıza inanıyoruz. Türkiye Yüzyılını hep beraber yaşayacak, hep beraber farkına varacağız ve daha da gelişmesi için daha büyük başarılar ve zaferler kazanmak için Karabük Üniversitesi olarak milletimizin ve devletimizin yanında duracağız. Bu vesileyle bu büyük zaferin milletimize, devletimize kutlu olmasını, hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte emeği geçen bütün şehitlerimizi hayırla yad ediyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Bu onurlu duruşu gösteren milletimizi de kutluyorum” ifadelerini kullandı.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Nisan, 2025 13:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Dahil Diğer Kentlerdeki Tuvaletlerin Temizlik Sorunları Neden Sona Ermiyor?

Günümüzde toplu alanlarda, özellikle de okullar, alışveriş merkezleri, restoranlar ve sokaklardaki tuvaletlerin temizliği sıkça tartışılan bir konu haline geldi.

Yaşadığımız yüzyıl, hem pandemi atlatan hem de hijyen malzemelerinin bolca tedarik edildiği bir döneme rastlıyor. Peki, Karabük'te dahil, 81 ildeki halka açık tuvaletlerin temizlik sorunları neden son bulmuyor?

Aslında insanların bu alanlardaki tuvaletleri neden kirli bıraktığı, hem hijyen hem de sosyal davranışlar açısından önemli bir mesele olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle seyahatlerde, belirli benzin istasyonları ve konaklama tesisleri bu nedenle tercih ediliyor. Yolculukların ise kişisel tuvalet alışkanlıklarının ve temizlik sorunlarının yanıtını aramada önemli bir unsur olduğunu belirten uzmanlar; tuvaleti bilerek kirli bırakanların sayısının (bu kişi evde çok temiz olsa da) yolculuklarda kirli bırakmada büyük bir artış gösterdiğini dile getiriyor.

Karabük'te toplu kullanıma açık tuvaletleri kullanan çoğu kişinin, kişisel temizlikten uzak, bu alanları keyfine göre kullanıma geçtiğini ortaya çıkarıyor. Bu durumun başlıca nedenleri arasında, bireysel sorumluluk hissinin azalması, anonimlik hissi ve sosyal normların eksikliği yer aldığı bildiriliyor. İnsanlar, kalabalık bir ortamda kendilerini diğerlerinden ayrı hissettiklerinde, başkalarının temizliği sağlamakla sorumlu olduğunu düşünerek daha dikkatsiz davranıyor.

Ayrıca, toplu alanlarda temizlik malzemelerinin yetersizliği de büyük bir sorun teşkil ediyor. Kağıt havlu, sabun ve tuvalet kağıdının düzenli olarak yenilenmemesi, kullanıcıların temizlik konusunda özensiz davranmasına yol açıyor. Bunun yanı sıra, tuvaletlerin fiziksel koşulları da büyük önem taşıyor. Kötü tasarlanmış veya bakımı düzenli yapılmayan tuvaletler, kullanıcıların daha az dikkatli olmasına sebep olduğu belirtiliyor.

Bu sorunlara karşı çözüm üretmek, hem işletmecilere hem de kullanıcılara düşüyor. İşletmeler, temizlik standartlarını artırarak, kullanıcıların memnuniyetini sağlamak için düzenli temizlik yapmalı ve gerekli malzemeleri sürekli olarak tedarik etmeli. Ayrıca, tuvaletlerin kullanımına yönelik bilinçlendirme kampanyaları düzenlenerek, insanların toplu alanlarda daha duyarlı olmalarını sağlayabilir.

Kullanıcılar ise, toplu tuvaletleri kullanırken bireysel sorumluluklarını hatırlamalı ve mümkün olduğunca temiz bırakmaya özen göstermeli. Unutulmamalıdır ki, herkesin ortak kullandığı alanlar, kolektif bir sorumluluk gerektirir.

Turizmin gözbebeği Karabük'te toplu kullanılan tuvaletlerdeki temizlik sorunları, bireysel ve toplumsal sorumluluklarla aşılabilir. Hem işletmelerin hem de kullanıcıların bu konuda üzerine düşeni yapması, daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamların oluşmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.