25 Aralık, 2023 10:38 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:52
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 2dk
Yorum:0
KBÜ, YÖK Raporunda İlk 5’de Yer Aldı
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık; Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Karabük Üniversitesi'nin genç, dinamik ve yenilikçi bir yapıda olduğunu belirterek, "Uluslararası standartlarda bir Üniversite olarak bilimi önceleyen ve bilimsel gelişmesini sürekli yüksek noktaya çıkarmaya çalışan bir Üniversite olmaya özen gösteriyoruz" dedi.
Karabük Üniversitesi Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2023’e göre 4 kategoride 5 farklı başlıkta ilk 5’te yer aldı.
YÖK’ün Türkiye’deki 208 üniversiteyi 74 farklı göstergeye göre değerlendirdiği “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023” yayımlandı. Üniversiteler, “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik” ile “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” kategorilerinde değerlendirildi. Rapor, üniversitelerin yükseköğretime yaptıkları katkı ve sağladıkları gelişmeye göre hazırlandı.
Karabük Üniversitesi 2023 yılı YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporunda yer alan “Eğitim ve Öğretim”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik” ve “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, kategorilerinde toplam 5 farklı başlıkta tüm üniversiteler arasında ilk 5’e girmeyi başardı.
Karabük Üniversitesi “Eğitim ve Öğretim” kategorisinde “TEKNOFEST, TÜBİTAK, TÜBA vb. tarafından organize edilen yarışmalara katılan öğrenci sayısı” başlığında 820 öğrenci ile 5’inci sırada, “Uluslararasılaşma” kategorisinde “En çok uluslararası öğretim elemanı istihdam eden ilk 5 üniversite” başlığında 48 öğretim elamanı ile 4’üncü sırada, “Uluslararası öğrenci sayısına göre üniversitelerin dağılımı” başlığında 11 bin 931 öğrenci ile 2’nci sırada, “Sürdürülebilirlik” kategorisinde “İklim eylem endeksi sıralamalarında en başarılı üniversiteler” başlığında 201-300 bandında yer alarak 5’inci sırada, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın” kategorisinde ise “AR-GE’ye harcanan yatırım bütçesi oranının en yüksek olduğu devlet üniversiteleri” başlığında Karabük Üniversitesi 54,50’lik oran ile 5’inci sırada yer aldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yaptığı değerlendirmede, Karabük Üniversitesinin Türkiye’nin yükselen yıldızı olduğunu belirterek, ” ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Karabük Üniversitesi’ genç, dinamik ve yenilikçi bir yapıdadır. Uluslararası standartlarda bir Üniversite olarak bilimi önceleyen ve bilimsel gelişmesini sürekli yüksek noktaya çıkarmaya çalışan bir Üniversite olmaya özen gösteriyoruz. Karabük Üniversitesini akademik, bilimsel ve teknolojik açıdan güçlendirerek dünyaya öğrenci yetiştiren saygın bir Üniversite olmaya ve bunu çok daha geliştirmeye devam edeceğiz. Üniversitemizin gelişiminde emeği geçen tüm mensuplarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyor, başarılı performansları için bütün personelimi ve öğrencilerimi yürekten kutluyorum” dedi. (Ramazan Öztürk)
Bartın’da otomobil kırmızı ışıkta duran tırın dorsesine ok gibi saplandı. Feci kazada önce araçta sıkışan yaralı sürücü, ardından ise otomobil saplandığı tırın dorsesinden kurtarıldı.
Bartın Gölbucağı Kavşağı’nda şehir merkezi istikametine seyir eden S.T. idaresindeki 34 BJG 526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran K.D idaresindeki 74 BE 133 kupa plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Dorseye ok gibi saplanan otomobilin ön kısmında büyük hasar görürken, sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazanın ardından aracın kornası da takılı kaldı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması yürütürken, korna sesini de kesmeye çalıştı. Ekipler zaman zaman yeniden çalan korna sesini kesmeyi başarırken, uzun uğraşlar sonucu da araçta sıkışan sürücü de araçtan çıkarıldı. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü S.T, sedye ile ambulansa götürülerek, ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından sürücü Bartın Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı.
Otomobil saplandığı dorseden kurtarıldı
Kaza nedeniyle oto sanayiden il merkezine istikametindeki yol ulaşıma geçici süre kapanırken, çarpışmanın etkisiyle ok gibi dorseye saplanan otomobil ile tır, yapılan ileri geri manevralarla birbirinden ayrıldı. Sürücüsü tarafından tırın hareket ettirilmesi, çekici yardımıyla da otomobilin götürülmesinin ardından bölgedeki trafik normale döndü.
Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, yaralanan otomobil sürücüsünün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.