Reklam
Reklam
kbu2 1 jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
22 Temmuz, 2024 16:03 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ, yeni bölümler ile öğrenci alımına başlıyor

Karabük Üniversitesi, 2024-2025 Akademik Yılı itibarıyla iki fakülte ve üç meslek yüksekokulunda yeni bölümler açarak öğrenci kabulüne başlıyor.

Eğitimde yenilikçi adımlar atmaya devam eden Karabük Üniversitesi, öğrencilere geniş yelpazede programlar sunarak geleceğin mesleklerine yönelik eğitim fırsatları sağlıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adayları, Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kurulması kabul edilen üniversiteler arasında yer alan Karabük Üniversitesini tercih edebilecek. Karabük Üniversitesi, bu yıl ilk kez açılan Yapay Zekâ Operatörlüğü, Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Oyun Geliştirme ve Programlama olmak üzere ön lisans programları ile öğrencilere donanımlı bir eğitim sunacak. Psikolojiye ilgi duyan öğrenciler ve küresel iş dünyasında rekabet edebilecek yetkinliklere sahip olmak isteyen öğrenciler Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ve İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Bölümünü de bu yıl ilk defa tercih edebilecek.

Eflani Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Programı ve Eskipazar Meslek Yüksekokulu Eser Koruma Programı da Karabük Üniversitesinde bu yıl ilk defa öğrenci alacak bölümler arasında yer alıyor.

Atçılık ve antrenörlük konularında eğitim almak isteyen öğrenciler, alanında uzmanlaşmış eğitmenler eşliğinde uygulamalı eğitim görecekler. Öte yandan kültürel mirasın korunması ve restorasyonu alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik Eser Koruma Programı, tarihi eserlerin korunması ve onarımı konularında eğitim sunacak. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ilk kez öğrenci alacak bölümlerle ilgili olarak, ” ‘Bilim merkezli öğrenci dostu üniversite’ sloganı ile yola çıkan Karabük Üniversitesi olarak, 2024-2025 Akademik Yılı itibarıyla iki fakülte ve üç meslek yüksekokulumuzda yeni bölümler açarak öğrenci kabulüne başlıyoruz. Eğitimde yenilikçi adımlar atmaya devam eden Üniversitemiz, öğrencilere geniş yelpazede programlar sunarak geleceğin mesleklerine yönelik eğitim fırsatları sağlamayı amaçlamaktadır. Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adayları, yeni kurulan Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulumuzu tercih edebilecektir. Özellikle bu yıl ilk kez açılan Yapay Zekâ Operatörlüğü, Ön-yüz Yazılım Geliştirme ve Oyun Geliştirme ve Programlama gibi ön lisans programlarımızla, öğrencilere donanımlı ve ileri düzeyde bir eğitim sunmayı, öğrencilerimize çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefliyoruz. Yeni açılan bölümlerimiz, hem ülkemizin hem de dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli mezunlar yetiştirmek için önemli bir adım olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte kursiyerlerin eserleri begeniye sunuldu yvFMdcJ7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.

Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.

Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin