Reklam
Reklam
dede 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
17 Şubat, 2026 10:33 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda dijital altyapı yenilendi

Karabük Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulunun uzun süredir kullanılan dijital altyapısı yenilenerek 41 sınıf modern sistemlerle donatıldı. Yapılan çalışma ile her yıl yaklaşık bin 200’ü aşkın öğrenciye sunulan yabancı dil eğitiminin niteliğinin artırılması hedefleniyor.

Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılan ve 10 yılı aşkın süredir aktif olan dijital altyapı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın talimatıyla kısa sürede yenilendi. Çalışma kapsamında yüksekokul bünyesindeki 41 sınıf yeni nesil dijital sistemlerle yeniden donatıldı.

Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mustafa Polat, yüksekokulda her yıl yaklaşık bin 200’ü aşkın öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti sunulduğunu belirterek, yabancı dil öğretiminin dört temel dil becerisine dayandığını vurguladı.

Polat, “Yabancı diller yüksekokulunda her yıl yaklaşık bin 200’ü aşkın öğrenciye, eğitim öğretim hizmeti sunmaktayız. Yabancı dil öğretimi diğer alanlardan farklı olarak dört temel dil becerisi geliştirme üzerine dayalı. Bu süreçte dijital altyapının güçlü olması hem akademisyenlerin elini güçlendiriyor hem de öğrencilerin daha nitelikli bir eğitim öğretim hizmeti almasını sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Yenilenen altyapının özellikle dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerine yönelik etkinliklerin daha etkili yürütülmesine katkı sağlayacağını belirten Polat, en güncel kaynakların kullanılabilmesi için güçlü bir dijital altyapının zorunlu olduğunu ifade etti.

Polat, “Tüm hocalarımız adına, tüm öğrencilerimiz adına ben üniversitemize ve rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fatih Kırışık hocamıza şükranlarımı arz ediyorum.” diye konuştu. Karabük Üniversitesi, eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik altyapı yatırımlarıyla akademik gelişimini sürdürürken, teknolojik imkânlarıyla yabancı dil eğitiminde nitelikli bir öğrenme ortamı sunmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasrada cati yangini evlerindeki cifti vatandaslar kurtardi CMz5x3Wm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’da çatı yangını: Evlerindeki çifti vatandaşlar kurtardı

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evin çatısından çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın esnasında evlerinde bulunan çifti vatandaşlar kurtardı.

Amasra ilçesi Kum Mahallesi’nde 6 katlı bir apartmanın çatısında sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olayı gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Alevlerin yükseldiği çatının alt katında yaşayan bir çiftin yardımına ise çevredeki vatandaşlar yetişti. Çifti daireden çıkartan vatandaşlar, yangına müdahale etmeye çalıştı. Çift, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından apartmanın dışına çıkarılırken, yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin