Reklam
Reklam

KBÜ ve KARDEMİR, Bilgi Güvenliği Bilincini Artırmak İçin Bir Arada

sfrwerfw
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Ekim, 2025 13:47 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ve KARDEMİR iş birliğiyle düzenlenen eğitimde, çalışanlara bilgi güvenliği, siber tehditler ve kişisel verilerin korunmasına yönelik farkındalık kazandırıldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR) iş birliğinde, Bilgi Güvenliği Haftası kapsamında “Birlikte Daha Güvenli Bir Dijital Dünya” temalı eğitim programı düzenlendi.

KARDEMİR personeline yönelik gerçekleştirilen programda, bilgi güvenliği, siber tehditler ve kişisel verilerin korunması konularında farkındalık oluşturulması hedeflendi. Programa, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, yönetim kurulu üyeleri ve KARDEMİR personeli katıldı.

Eğitim, Karabük Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı tarafından “Bilgi Güvenliği ve Farkındalık” başlıklı sunumla gerçekleştirildi. Sunumda; kişisel verilerin korunması, kurumsal bilgi güvenliği politikaları, sosyal mühendislik saldırıları, güvenli parola yönetimi, e-posta ve internet kullanımı güvenliği ile siber tehditlere karşı alınabilecek önlemler ele alındı.

Eğitim kapsamında çalışanların günlük iş yaşamında karşılaşabilecekleri risklere yönelik örnek olaylar paylaşıldı, güvenli davranış yöntemlerine dikkat çekildi. Böylece personelin siber tehditlere karşı bilinç düzeyinin artırılması amaçlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Artvin-Erzurum karayolu, sel ve heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı

artvin erzurum karayolu sel ve heyelan nedeniyle ulasima kapandi up91yiC1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Artvin-Erzurum karayolu, şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Şiddetli sağanak yağış Artvin’in Yusufeli ilçesinde etkisini gösterdi. Şiddetli yağışların ardından Artvin-Erzurum Karayolu’nda yamaçtan kopan kaya ve toprak yolun kapanmasına neden oldu. Tünel girişinin tamamen kapandığı olayda çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine karayolları ekipleri ve jandarma ekipleri sevk edildi. Geniş güvenlik önlemi alınan yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin