blank
Ramazan Öztürk tarafından
18 Kasım, 2024 09:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KBÜ, ÜNİDES Projeleri’nde Türkiye İkincisi Oldu

Başarıdan başarıya koşan Karabük Üniversitesi, önemli bir başarıya daha imza attı. Karabük Üniversitesi’nin Öğrenci Kulüpleri, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı" (ÜNİDES) kapsamında sundukları projelerden 6’sı destek almaya hak kazanarak Türkiye’deki üniversiteler arasında en çok projesi kabul edilen ikinci üniversite oldu. Karabük Üniversitesi öğrenci kulüpleri, ÜNİDES’te üstün bir başarı sergiledi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen ÜNİDES kapsamında öğrenci projeleri başvuru sonuçlarını açıkladı. 2024 - 2025 Dönemi boyunca 4 dönem halinde gerçekleştirilecek programın 1. dönem sonuçlarına göre, Karabük Üniversitesi öğrenci kulüplerinin 10 projesinden 6’sı kabul edilerek ikinci sıraya yerleşti. Üniversite Genç Ofisi'nin öncülüğünde ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın destekleriyle Karabük, en fazla projesi kabul edilen iller arasında öne çıktı.

Karabük Üniversitesi’nin öğrenci kulüpleri, binlerce proje arasından 6 projesi desteklenmeye hak kazanarak listeye girmeyi başardı. Destek alan projeler arasında, Karabük Üniversitesi’nden Dil ve Sanat Kulübü'nün "Mevlana’nın İzinde: Manevi ve Kültürel Farkındalık" Projesi 100.000 TL ile en yüksek desteği alırken, Bilimtey Bilim Kulübü'nün "Sektör ve Kariyer Keşfi" Projesi 62.000 TL destek kazandı. Uluslararası İlişkiler Kulübü, "TİKA Teknik İncelemesi" Projesi ile 50.000 TL bütçe elde etti. Coğrafi Bilimler Kulübü'nün "İklim Değişikliğinin Doğadaki İzleri" Projesi 46.000 TL destek aldı. Savunma Teknolojileri Kulübü, "Savunma Sanayi Günleri" Projesi için 32.000 TL hibe kazandı. UNIKA SATIVUS Uzay, Havacılık ve Teknoloji Kulübü'nün "Mezunlarımız Anlatıyor" Projesi ise 20.000 TL ile desteklendi.

Elde edilen bu hibeler, projelerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayarak öğrencilerin topluma katkı sağlamasına olanak tanıyacak. ÜNİDES programı, üniversitelerdeki öğrenci topluluklarına projelerini gerçekleştirme fırsatı sunarak, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor. Önemli başarılarından dolayı öğrenci kulüplerini tebrik eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Üniversitemizin son aylarda elde ettiği başarılar, bilim merkezli çalışmalarımızda attığımız sağlam adımların bir yansımasıdır. Akademisyen ve öğrencilerimizin başarıları bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Üniversitemizin bilim merkezli vizyonu doğrultusunda önemli başarılara imza atmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

Özölçer, “Hedefimiz kalite, çekici ve araştırma odaklı bir üniversite”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) ziyaretinde üniversitenin akademik hedeflerinden kampüs yatırımlarına, sağlık alanındaki dev projelerden öğrenci yaşamına kadar birçok konuda kapsamlı açıklamalarda bulundu. Özölçer, "Üniversitemizi mecburen tercih edilen değil, isteyerek gelinen bir kurum hâline getirmek istiyoruz" dedi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette üniversitenin mevcut durumu, devam eden yatırımlar ve gelecek hedefleri üzerine önemli değerlendirmelerde bulunan Özölçer, eğitim-öğretimden sağlığa, fiziki altyapıdan akademik kaliteye kadar geniş bir yelpazede açıklamalar yaptı.
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Prof. Dr. Özölçer’e teşekkür etti.
Rektör Özölçer, üniversitelerin ancak net hedeflerle gelişebileceğini vurgulayarak, "Araştırma üniversitesi kategorisine girmesek bile izleme listesinde yer almak istiyoruz. Üniversiteler yıllarla gelişir. Önemli olan doğru yönde ilerlemektir" ifadelerini kullandı.
YÖK’ün ikinci öğretimleri kapatması ve kontenjanları azaltmasının kalite odaklı bir yaklaşımın sonucu olduğunu ifade eden Özölçer, üniversitelerin nicelikten çok niteliğe yönelmesi gerektiğini belirtti.
Özölçer, öğrenci tercihinde şehir faktörünün büyük önem taşıdığını belirterek, Zonguldak’ın öğrenci dostu bir şehir olması gerektiğine dikkat çekti. Barınma imkânları, kiraların makul düzeyde olması, sosyal yaşam ve halkın öğrencilere yaklaşımının tercihleri doğrudan etkilediğini ifade eden Özölçer, "Öğrenci ‘İyi ki Zonguldak’ta okudum’ demeli" dedi.
BEUN’un 13 kampüsü ve 112 binası bulunduğunu hatırlatan Özölçer, göreve geldiklerinde kampüslerin büyük bölümünün ciddi fiziki sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Çatı onarımlarından boya-badana çalışmalarına, tuvaletlerden doğal gaz dönüşümüne kadar kapsamlı bir yenileme süreci yürütüldüğünü belirten Özölçer, "Önce yaşanabilir kampüsler oluşturduk. Fiziki ortam olmadan akademik motivasyon olmaz" dedi.
Üniversitenin doğal gaz altyapısının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Özölçer, Ereğli Kepez’de bulunan son binanın da kısa süre içinde doğal gaza geçeceğini belirtti. Doğal gaz dönüşümünün hem maliyetleri düşürdüğünü hem de konforu artırdığını söyledi.
BEUN Hastanesi’nin Batı Karadeniz’in en güçlü sağlık merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Özölçer, onkoloji, radyoterapi, kemik iliği nakli, bypass ve aort diseksiyonu gibi birçok ileri tedavinin artık Zonguldak’ta yapılabildiğini söyledi. "Hastalarımızın Ankara’ya, Kocaeli’ye gitmesine gerek kalmıyor" diyen Özölçer, yalnızca bu yıl 150 milyon liralık radyoterapi cihazı alındığını açıkladı.
Onkoloji servisinin güçlendirildiğini, diş hekimliğinde en az 30 yeni ünite kazandırıldığını ve yeni poliklinik binasının kısa sürede hizmete açılacağını belirten Özölçer, tüm yatırımların üniversitenin kendi kaynaklarıyla yapıldığını vurguladı.
Hastanedeki yoğun bakım yatak sayısının artırılması için çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Özölçer, yüzde 92 doluluk oranıyla hizmet verdiklerini söyledi. Ameliyathane sayısının artırılması, odaların tek ve iki kişilik hâle getirilmesi için planlamalar yapıldığını kaydetti.
Bazı tıbbi işlemlerde SGK ödemelerinin yetersiz kaldığını ancak buna rağmen hastalardan ek ücret alınmadığını belirten Özölçer, "Hastalar mağdur olmasın diye üniversite olarak kendi gelirimizden karşılıyoruz" dedi.
Akademik kadronun gençleştirilmesine önem verdiklerini ifade eden Özölçer, yayın sayıları ve ameliyat kapasitesinin önemli ölçüde arttığını söyledi. Sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle görev yaptığını vurguladı.
Çaycuma, Devrek, Ereğli, Alaplı ve diğer ilçe kampüslerine özel önem verdiklerini belirten Özölçer, sivil havacılık, gastronomi, pastacılık ve bilişim teknolojileri gibi alanlarda yeni bölümler açmayı hedeflediklerini söyledi. Uluslararası öğrenci sayısının yaklaşık bin 800 olduğunu belirten Özölçer, hedeflerinin bu sayıyı kaliteyi gözeterek 3 bin civarında tutmak olduğunu söyledi. "Sayısal artış değil, nitelikli öğrenci istiyoruz" dedi.
Konuşmasının sonunda üniversitenin Zonguldak’ın ve Batı Karadeniz’in ortak değeri olduğunu vurgulayan Özölçer, "Herkesin bu kuruma sahip çıkması gerekiyor. Hedefimiz kaliteyi artırmak ve geleceğe güçlü bir üniversite bırakmak" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin