blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine Temel Sağlık Eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi Gönüllü Hekimler Birliği Kulübü tarafından Yunus Emre İlkokulu ve Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerine yönelik Temel Sağlık Eğitimi verildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere ağız ve diş sağlığı, kişisel hijyen, sağlıklı beslenme alışkanlıkları konularında bilgi verildi.
Öğrencilerin günlük yaşamlarında kolayca uygulayabilecekleri pratik bilgilerle, ağız ve diş sağlığının yanı sıra, kişisel hijyenin ve dengeli beslenmenin genel sağlık üzerindeki etkileri anlatıldı. Öğrencilere, sağlıklı alışkanlıkların erken yaşta kazanılmasının önemi vurgulandı.
Karabük Üniversitesi Gönüllü Hekimler Birliği Kulübü öğrencileri, bu bilinçlendirmeyle öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye ederek, öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda daha bilinçli olmaya ve düzenli diş bakımını alışkanlık haline getirmeye teşvik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da asker eğlencesinde 39 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu

Amasya’da asker cümbüşünde yedikleri yemeğin akabinde rahatsızlanan 39 kişi, besin zehirlenmesi kuşkusuyla hastaneye başvurarak tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Hacılar Meydanı Mahallesi’nde bir meskende düzenlenen asker cümbüşüne katılan çok sayıda kişi, verilen yemeğin akabinde rahatsızlandı. Mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle rahatsızlanan bireylerin bir kısmı acil sıhhat takımları tarafından ambulansla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sonradan hastaneye gelenlerle sayı 39’a ulaştı.
Rahatsızlanan şahısların ortasında durumu ağır olan kimsenin bulunmadığı, polis gruplarının cümbüşün yapıldığı yere giderek sunulan yemeklerden incelenmek üzere numune aldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin