KBÜ Rektörü Kırışık, Filistinli öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Kasım, 2023 22:44 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 08.11.2023 09:39
0
0

KBÜ Rektörü Kırışık, Filistinli öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin farklı bölümlerinde öğrenimlerine devam eden Filistinli öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi.
Rektörlük Senato Odasında gerçekleştirilen görüşmede, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Kırışık, öğrencilerle bir süre sohbet ederek Filistin’deki aileleriyle olan iletişimleri ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldı.AW071443 01 jpg
Öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar ve taleplerine yönelik konuların ele alındığı toplantıda konuşan Rektör Kırışık, “Sizler Filistin’in gençlerisiniz, sizler Filistin’in umudusunuz, sizler Filistin’in yarınlarısınız, sizler Filistin’i yeniden imar edecek nesillersiniz, sizler Filistin’in ülkemize gönderdiği ve geleceğini buradan inşa etsin diye hayal kurduğu bir nesilsiniz. Kendi konumunuzu küçük görmeyin, kendi değerinizi basite almayın, burada yaptığınız her olumlu şey, Filistin’e bir katkı olarak geri dönecektir. Yaptığınız her hata, her yanlış Filistin’e bir zarar olarak geri dönecektir. Bunun bilincinde olun. ‘Olumlu ne yapabiliriz de Filistin’e bir katkı sunabiliriz?’ diye soruyorsanız, bulunduğunuz bölümlerde en iyisi olmaya çalışın, birinci sıraya gelmeye çalışın, en iyi şekilde öğrenmeye, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışın. Bunu bir hayal olarak, hedef olarak benimseyin. Bunu gerçekleştirmek için vazgeçmeyin, pes etmeyin. Siz bunu yapamazsanız, bilin ki Filistin çok zor zamanlar yaşayacaktır. Eğer bunu yapabilirseniz Filistin çok güzel yarınlar yaşayacaktır” dedi.

AW071443 04 jpg

İsrail ürünleri boykot ediliyor
Rektör Kırışık, Türkiye’nin bütün gücüyle Filistin’in ve Filistin insanlarının yanında olduğunu ifade ederek, üniversitede öğrenim gören tüm Filistin uyruklu öğrencilere yemek bursu vereceklerini söyledi. Öğrencilerin şu anda Filistin’deki zulüm ve saldırı nedeniyle ciddi zorluklar yaşadığını vurgulayan Kırışık, “Dolayısıyla bunu dikkate alarak öğrencilerimize yemek bursu verme kararı aldık. Kampüslerimizde hizmet veren işletmelerimiz ortak karar alarak, İsrail menşeili ürün satmama kararı almış olduk. Kulüp başkan ve üyeleri olmak üzere öğrencilerimiz, sivil inisiyatif hareketi altında İsrail ürünlerini satın almayacak. Üniversitemizde Filistin davasını anlatan film gösterileri, konferanslar, bilimsel çalışmalar gibi Filistin davasına katkı sağlayan birtakım gösterimler, çalışmalar, faaliyetler yapılacak. Bu tür etkinliklerle farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Filistin çalıştayı isimli bir çalıştay yapıp burada ‘Filistin’in sorunları nasıl çözülebilir?’ konusunda alanında uzman kişilerin desteklerini alarak bir politika stratejisi belirlemek istiyoruz. Sizlerle buluşup maddi ve manevi olarak nasıl destek olabileceğimizi tespit etmek istiyoruz. Bu anlamda ilk buluşmamız oldu. Bizim için kıymetli, değerli bir buluşma oldu. Hepinize buraya gelmenizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AW071443 02 jpg

“Çok güzel günler sizi bekliyor”
“Yarın bugünlerden çok daha güzel olacak, çok daha iyi olacak” diyen Rektör Kırışık, geleceğe çok umutla baktıklarına işaret etti. Rektör Kırışık, “Siz de geleceğe çok büyük umutlarla bakın, kendinizi o geleceğe hazırlayın. Çok güzel günler bekliyor sizleri, çok güzel yarınlar bekliyor sizleri. O günler için kendinizi yetiştirin, karamsar olmayın, umudunuzu kaybetmeyin, kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz bilin ki Filistin o gün en büyük özgürlüğünü, en büyük rahatlığını, konforunu yaşayacak ve yeniden eski topraklarına sahip olacak. Bütün devletler kendi aralarında kardeşçe, insanca, birlikte barış ve huzur içerisinde yaşayabileceği bir yapı kuracak. Bu yarınlara yönelik kendinizi hazırlayın” değerlendirmesinde bulundu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
diyanet isleri baskan yardimcisi demirden ogrencilere onemli bilgiler LhQguBrm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’den öğrencilere önemli bilgiler

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, din istismarını önlemek için doğru kaynakların rehber alınmasının önemine dikkat çekti.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kutsalın Araçsallaştırılması: Din İstismarının Sosyo-Politik Boyutları” konferansı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, İlahiyat Fakültesi, Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Muhammed İhsan Oğuz Vakfı iş birliğiyle düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, dinin doğru anlaşılması ve yorumlanmasının önemine dikkat çekerek, Müslümanların tarihteki tecrübesi ile dinin asli kaynaklarının her zaman birebir örtüşmeyebileceğini ifade etti. Demir, bu noktada zaman zaman yaşanan sapmaların, Kur’an ve Sünnet ekseninde yapılacak sürekli bir muhasebe ile giderilebileceğini vurguladı. Demir, maddi ve manevi çıkarlar için yapılan din istismarının hem dini hem de toplumsal güven açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Gençlere de seslenen Prof. Dr. Demir, dinin insanı özgürleştiren bir rehber olduğunu vurgulayarak, bilgi kirliliğine karşı eleştirel düşünmenin ve doğru kaynaklardan faydalanmanın önemine vurgu yaptı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Başkan Vekili M. İhsan Oğuz ile Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aykaç’ın da katıldığı konferans, Muhammed İhsan Oğuz’un Vesiletü’n Necat İlmihal Kitabı Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin