Reklam
Reklam

KBÜ Rektörü Başkanlar Forumuna Katıldı

Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
04 Kasım, 2022 10:04 tarihinde yayınlandı
0

Malezya Teknik Üniversitesine (Universiti Teknologi Malaysia – UTM) gerçekleştirilen akademik iş birliği ziyaretinde Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ”12. UTM Üniversite Başkanları Forumu 2022 (UTM-UPF 2022): Uluslararası Yükseköğrenimde Fikir ve Uygulamaları Yeniden Şekillendirmek: Dünya ve İnsanlık İçin Sürdürülebilir Kalkınmaya Doğru” forumuna konuşmacı olarak katılarak Türkiye’yi temsil etti. UTM-UPF 2022’ye 12 ülkeden 40 farklı üniversite katılım sağladı.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat “Uluslararası Ortaklıklar ve Yükseköğretimde İş birliği yoluyla Sinerjiler Oluşturma” teması başlığıyla Karabük Üniversitesini ve özellikle uluslararası alandaki başarılarını anlatan bilgilendirici bir sunum yaptı.

UTM-UPF 2022′nin en önemli özelliği; dünyanın her yerinden üniversite liderlerinin, üç alt bölümü kapsayan “Açılış Konuşmaları ve Panel Tartışmaları”nda ulus inşasında yüksek öğrenimin rol ve sorumluluklarını çok çeşitli bakış açılarından incelemek ve tartışmak üzere bir araya gelmesidir. Malezya Teknoloji Üniversitesi (UTM), Asya Teknoloji Üniversitesi Ağı (ATU-Net) ile iş birliği içinde 12. UTM Üniversite Başkanları Forumu 2022’ye (UTM-UPF2022) ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda Kuala Lumpur kampüsünde düzenlenen foruma Türkiye’yi temsilen Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat foruma konuşmacı olarak davet edildi.

UTM Kuala Lumpur kampüsünde düzenlenen, UTM Rektör Yardımcısı Prof. Hishamuddin Mohd Ali’in moderatörlüğünü yaptığı 12. UTM Üniversite Başkanları Forumu 2022 (UTM-UPF 2022): Uluslararası Yüksek Öğrenimde Fikir ve Uygulamaları Yeniden Şekillendirmek: Dünya ve İnsanlık İçin Sürdürülebilir Kalkınmaya Doğru” forumunda KBÜ Rektörü Prof. Dr. Polat, “Türk Yükseköğretiminin Uluslararasılaşması: Fırsatlar ve Kullanılması Örnek Olay: Karabük Üniversitesi-Malezya” sunumunu gerçekleştirdi.  Polat, üniversite rektörlerine KBÜ hakkında bilgiler vererek; Türkiye’de ve uluslararası arenadaki KBÜ’nün başarıları, güçlü yönleri, akademik iş birlikleri, öğrenci profili, programlar ve yapılan uluslararası çalışmalardan bahsetti. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te asfalt sezonu başladı

karabukte asfalt sezonu basladi FMp8yrSf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Özel İdaresi tarafından 2026 yılı asfalt sezonunun startı Ovacık ilçesinde düzenlenen programla verildi.

Ovacık’ta gerçekleştirilen asfalt serim programına Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Programda, 2026 yılı asfalt sezonu kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilirken, kırsal bölgelerde ulaşım kalitesinin artırılması amacıyla sıcak asfalt çalışmalarının il genelinde aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, yeni sezonda da vatandaşlara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmanın hedeflendiği ifade edilerek, belirlenen program doğrultusunda köy yollarında asfalt çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, asfalt sezonunun Karabük’e ve ilçelere hayırlı olması temennisinde bulunularak, sahada görev yapan personele kazasız ve sorunsuz bir çalışma dönemi dilendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin