Karabük Üniversitesi (KBÜ) Personel Daire Başkanlığı tarafından KBÜ personeline yönelik “Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi” eğitimi verildi.
KBÜ Personel Daire Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde, “Öfkenin Tanımı ve Türleri”, “Öfkenin Nedenleri”, “Öfkeyi İfade Etme Biçimleri”, “Öfkenin Kişide Oluşturduğu Etkiler”, “İlişkilerde Öfke Yönetimi”, “Öfke Kontrolü İçin Yaşam Becerileri” konu başlıkları ele alındı.
KBÜ Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şeydanur Tezcan Özer tarafından verilen eğitimle personelin çevresiyle sağlıklı iletişim kurması, öfke ve anlaşmazlık konusunda farkındalık kazanarak duygularını sağlıklı bir şekilde ifade ve kontrol edebilmeleri amaçlandı. Aynı zamanda bireylerin aile yaşamında ikili ilişkilerinde, iş hayatında ve sosyal yaşamında öfkelerini kontrol altına alarak daha sağlıklı iletişim kurması için önemli noktalara değinildi.


KBÜ personeline “Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi” eğitimi
Tünelde feci kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Artvin’de tünelde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 26 yaşındaki Asım Özdemir yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.
Artvin’in Borçka ile Murgul ilçelerini birbirine bağlayan kara yolundaki tünelde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Dün gece saatlerinde yaşanan kazada, R. Kumaş idaresinde ki 08 ABK 961 plakalı otomobil ile Asım Özdemir (26) idaresindeki motosiklet çarpıştı.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde motosiklet sürücüsü Asım Özdemir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Kazada otomobilde bulunan R. Kumaş (73) E. Kumaş (71) ise yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Asım Özdemir’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga götürüldü.
Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

