Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin hazırladığı belgesel film, uluslararası düzeyde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali’nde finalistler arasında yer aldı.
Karabük Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Bir Zamanlar Yenişehir Sineması” adlı belgesel film, 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali’nde finale kalma başarısı gösterdi.
“Bir Zamanlar Yenişehir Sineması” adlı belgeselin yönetmenliğini Hüseyin Ege Döngel ve Süleyman Yıldız üstlenirken, filmin akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak yaptı. Yapım sürecinde Emirkan Şahin, Abdullah Mansur, Erva Zeynep Dağcı ve Azra Gökçe Arslan da ekipte görev aldı.
Belgesel filmde, Karabük’te uzun yıllar kentin kültürel yaşamına yön veren Yenişehir Sineması’nın geçmişten günümüze uzanan hikâyesi ele alınıyor. Kent belleğinde önemli bir yere sahip olan mekânın yalnızca bir sinema salonu değil, aynı zamanda opera, bale ve tiyatro temsilleri ile ulusal ve uluslararası sanatçıların sahne aldığı bir kültür merkezi olduğu vurgulanıyor. Yapımda, arşiv görüntüleri, tanıklıklar ve sinemanın günümüzdeki sessiz hali izleyiciyle buluşturuluyor.


KBÜ öğrencileri Bingöl Kısa Film Festivali’nde finale kaldı
Gökmedrese sosyal yaşam merkezine dönüştü
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) bünyesindeki Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi’nde hizmete açılan sosyal tesisler, tarihi atmosferiyle öğrenci ve vatandaşlara sosyal yaşam alanı sunuyor.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi bünyesinde hayata geçirilen sosyal tesisler düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programına TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı. Açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitelerin yalnızca eğitim ve bilim üretim merkezleri olmadığını, aynı zamanda sosyal yaşamı güçlendiren ve şehirle bütünleşen alanlar oluşturma sorumluluğu taşıdığını ifade etti. Gökmedrese’nin tarihi ve kültürel değerine dikkat çeken Yılmaz; hizmete açılan sosyal tesisin öğrenciler, akademik personel ve Tokat halkı için önemli bir buluşma noktası olacağını belirtti. Üniversitenin şehirle kurduğu güçlü bağları daha da geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Yılmaz, sosyal yaşam alanlarının hem öğrencilerin üniversite deneyimine katkı sunduğunu hem de toplumsal etkileşimi artırdığını ifade etti. TOGÜ Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi Sosyal Tesislerin açılışına Tokat Sakatlar Derneği Başkanı Ali Aras ve dernek üyeleri de katılım sağladı. Dernek adına açılan hayır satışı büyük ilgi gördü. TOGÜ tarafından hizmete sunulan tesis, öğrenci ve Tokat halkına sosyal, sıcak ve keyifli bir buluşma ortamı sunmayı hedefliyor. Tarihi dokusuyla dikkat çeken Gökmedrese’de hizmet verecek tesis, ziyaretçilerine yalnızca bir dinlenme alanı değil aynı zamanda kültürel atmosferle iç içe bir sosyal deneyim sunacak.

