blank
Ramazan Öztürk tarafından
06 Aralık, 2024 11:29 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ, Karadeniz Ereğli TSO’ya Danışmanlık Hizmeti Verecek

Karabük Üniversitesi (KBÜ), üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Karabük Üniversitesi ile Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü tarafından Karadeniz Ereğli TSO üyelerine çeşitli alanlarda danışmanlık hizmeti sunulacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Karadeniz Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, protokol öncesinde bir araya gelerek ortak projeler ve iş birliği fırsatları üzerine görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede, KBÜ Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz de yer aldı.

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen görüşmede, Karabük Üniversitesi ve Karadeniz Ereğli TSO arasında mevcut ve gelecekteki iş birliği olanakları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmenin ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü tarafından Karadeniz Ereğli TSO üyelerine sınırda karbon düzenlemesi mekanizması (SKDM) raporlama danışmanlığı, kurumsal karbon ayak izi ve su ayak izi raporlama danışmanlığı, sürdürülebilirlik raporu hazırlama, teknik rapor hazırlama ve teknik danışmanlık hizmeti verilmesi planlanıyor. Bu iş birliği çerçevesinde Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki şirketler için yeşil yaka personeli yetiştirilmesi projesi yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Haziran, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

10. Ulusal Anorganik Kimya Kongresi Karabük Üniversitesinde düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) mesken sahipliğinde düzenlenen 10. Ulusal Anorganik Kimya Kongresi, üç gün süren bilimsel programın akabinde sona erdi. Kongrede anorganik kimyanın bilimsel ve teknolojik gelişmelerdeki yeri, aktüel araştırmalar ve akademik sunumlarla ele alındı.
KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin açılışına; KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Gökoğlu, Türkiye Kimya Derneği Lideri Prof. Dr. Bahattin Yalçın, Kongre Lideri Prof. Dr. Şaban Uysal ile çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve öğrenci katıldı.
Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, temel bilimlerin insanlık için taşıdığı değere dikkat çekerek, "Fizik, kimya ve biyoloji hayatın devamı için vazgeçilmez alanlardır. Bilhassa kimya, insan ve etrafıyla direkt bağlıdır. Teknolojik gelişmelerin temelinde de kimya araştırmaları yer alır" dedi.
Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Gökoğlu ise üniversitelerin yalnızca bilgi üretimi değil, birebir vakitte bilginin tartışıldığı entelektüel ortamlar olduğunu belirterek, kongrenin bilimsel iş birliği açısından değerli bir platform sunduğunu söz etti.
Türkiye Kimya Derneği Lideri Prof. Dr. Bahattin Yalçın da yaptığı konuşmada, az toprak elementlerinin stratejik kıymetine değinerek, Türkiye’nin bu alanda avantajlı pozisyonda olduğunu söyledi. Yalçın, "Bu elementlerde yüzde 99,99 saflıkta geri kazanım çalışmalarını artırmalıyız. Anorganik kimyacılara büyük misyon düşüyor" diye konuştu.
Kongre Başkanı ve KBÜ Kimya Kısım Lideri Prof. Dr. Şaban Uysal ise kongre kapsamında 11 davetli konuşmacı, 61 kelamlı sunum, 181 poster sunumu ve bir panelin yer aldığını kaydederek, kongrenin bilimsel ve toplumsal açıdan verimli geçtiğini belirtti.
Üç gün süren kongrede, anorganik kimyanın disiplinler ortası niteliği ile güç sistemlerinden etraf dostu gereç dizaynına, sensör teknolojilerinden kanser tedavisine, nanomalzemelerden fotokataliz ve biyoteknolojiye kadar pek çok alandaki yeni araştırmalar ele alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin