Karabük Postası tarafından
24 Temmuz, 2014 15:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KBÜ, Karadeniz Bölgesi’nin Tek TOEFL IBT Sınav Merkezi Oldu

İlklerin Üniversitesi olan Karabük Üniversitesi bir ilke daha imza attı. Türkiye'nin parlayan yıldızı olmayı sürdüren Karabük üniversitesi; daima yenilikçi ve dünya standartlarında eğitim anlayışı doğrultusunda yine bir ilke daha imza atarak Karadeniz Bölgesi’nde alternatifsiz tek ETS TOEFL IBT Sınav Merkezi olarak çok yakında hizmet vermeye başlayacak. TOEFL Sınavı; İngilizce bilgi düzeyinizi dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerinizi akademik görevleri yerine getirirken ne kadar iyi bir şekilde birleştirdiğinizi değerlendiren internet tabanlı bir sınav. TOEFL Sınavı'ndan alınacak skora bağlı olarak birçok üniversiteye başvuru yapabilme (Öğretim elemanı olarak ya da master ve doktora için), kamu ya da özel kurumlarda çalışanlara dil tazminatı alabilme, üniversite hazırlık eğitiminden muaf tutulabilme ve en önemlisi de üniversite diploması yanında önemli bir şansa sahip olabilme imkânı sunmaktadır. Ayrıca sınav %100 akademik sorulardan ve görevlerden oluştuğu için birçok üniversite bu sınavı kayıt kabul kararları verirken, kullanılmak üzere en uygun sınav olarak görmektedir. Ve bu listeye dünyadaki en iyi 100 üniversite de dahildir. TOEFL puanlarını seçtiğiniz üniversiteye göndererek akademik başarıya hazır olduğunuzu kanıtlamış olursunuz. Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “ Öncelikli olarak ETS TOEFL IBT Sınav Merkezi Üniversitemize ve bölgemize hayırlı olsun. Türkiye'de sadece 15 ilde bulunun ETS TOEFL IBT Sınav Merkezlerinden bölgemize en yakını Ankara'da bulunmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde kurulacak olan bu sınav merkezi sayesinde, Ankara'ya gitmeye gerek kalmadan, hem ilimizden hem de çevre illerden sınava girmek isteyenler artık bu sınava Karabük’te, Karabük Üniversitesi’nde girebileceklerdir. Bilindiği gibi, 130'dan fazla ülkede bulunan 9,000'den fazla kolej, üniversite ve kurum kabul konusunda karar vermek için TOEFL® puanlarına güvenmektedir. Ülkemizde de bütün prestijli devlet ve vakıf üniversiteleriyle birlikte, bankalar, devlet daireleri, büyük kurumsal firmalar dahil olmak üzere TOEFL IBT Sınavı İngilizce ölçme konusunda artık birincil tercih olmaya başlamıştır. Bizler de ETS TOEFL IBT Sınav Merkezlerini Üniversitemiz bünyesinde açarak Karadeniz Bölgesinde bir ilke imza atarken aynı zamanda da bu bölgelerde yaşayıp sınava girmek isteyenler için hem de Üniversitemiz öğrencileri için de iyi bir alternatif oluşturduğumuzu düşünüyorum.” dedi.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da ‘huzur’ uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı

Kastamonu’da İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca gerçekleştirilen eş vakitli huzur uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı ve 54 iş yeri denetlendi.
Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürlüğüne bağlı 37 takım, 174 çalışanın iştirakiyle, eş vakitli olarak 14 farklı noktada "Kastamonu Huzur" uygulaması gerçekleştirildi. Vilayet merkezinde düzenlenen kontrollerde 2 bin 888 şahıs, 54 umuma açık işyeri ile 789 araç ve şoförü denetlendi.
Yapılan kontrollerde 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıyeten arama kaydı bulunan 2 kuşkulu de yakalandı. "Kastamonu Huzur" uygulaması öncesince gruplarla bir ortaya gelen Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürü Tamer Taş, oluşturdukları 37 grup ve 174 işçi ile kontrol gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü olarak şu ana kadar tesis edilen inanç hissinin devamı, halkın huzur ve itimadı için uygulamayı başlatacaklarını belirten Taş, "Trafik güvenliği, terörle gayret, narkotik cürümlerle uğraş ve aranan şahısların yakalanması için topyekun ve bütün gücümüzle bir uygulama başlatacağız. Bu uygulamada maksadımız halkın huzuru, devlete olan itimadı ve şu ana kadar tesis edilmiş olan itimat hissinin sürekliliğini sağlamaktır. Emelimiz cürmü işlenmeden önlemek" biçiminde konuştu.
Taş, takımlardan uygulama esnasında kendi güvenliklerini azami ölçüde sağlamalarını isteyerek, "Sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Allah’a emanet olun. Allah ayağınıza taş değdirmesin" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin