blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2025 12:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ ile Ulus Belediyesi Yerel Kalkınma İçin İş Birliğini Güçlendiriyor

 Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’u ziyaret ederek üniversite-belediye iş birliği kapsamında yürütülebilecek yeni projeler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette Teknopark Genel Müdürü Samet Nohutçu ve AK Parti Ulus İlçe Başkanı Hikmet Çalık da yer aldı. Görüşmede, üniversite ile yerel yönetimler arasında mevcut iş birliği olanaklarının genişletilmesi, ortak proje alanlarının artırılması ve yerel kalkınmayı destekleyecek stratejik planların oluşturulması konularında değerlendirmeler yapıldı.

Rektör Kırışık, üniversitenin bölgesel kalkınma misyonuna dikkat çekerek, "Karabük Üniversitesi olarak sadece akademik değil, toplumsal katkı boyutunda da bölgenin gelişimine destek vermeye devam ediyoruz. Ulus ile eğitim, teknoloji, girişimcilik ve sosyal projeler alanında daha güçlü iş birlikleri kurmayı amaçlıyoruz." dedi.

Ziyaretin, iki kurum arasındaki artan iş birliklerinin devamı niteliği taşıdığı belirtildi. KBÜ’nün koordinasyonunda yürütülen ve Bartınlılar Derneği tarafından hazırlanan "Karede Unutulan Sanatlar" projesi kapsamında daha önce düzenlenen buluşmada açık cezaevi hükümlülerine, genç kadınlara ve üniversite öğrencilerine fotoğrafçılık, sosyal medya ve girişimcilik eğitimleri verilmesi kararlaştırılmıştı.
Rektör Kırışık, proje kapsamında elde edilen deneyimin yeni ortaklıkları güçlendirdiğini ifade ederek, üniversitenin toplumsal katkı vizyonuna vurgu yaptı.

Ziyarette ayrıca Ulus’un kültürel mirasının görünürlüğünün artırılması, gençlere yönelik eğitim programlarının geliştirilmesi, Teknopark’ın yerel girişimcilere yönelik destekleri ve kırsal kalkınmaya odaklanan yeni model projeler gibi başlıklarda iş birliği yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin