Reklam
Reklam
kbu ile trt avaz arasinda is birligi gorusmeleri gerceklestirildi dNzr5H5d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Temmuz, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ile TRT Avaz arasında iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, TRT Avaz’ı ziyaret ederek Kanal Koordinatörü Yücel Kılıçkaya ile bir ortaya geldi.

RektörKırışık, medya alanındaki temasları çerçevesinde Türk dünyasına yönelik yayınlarıyla stratejik kıymete sahip olan TRT Avaz Kanal’ını ziyaret etti.

Ziyarette; medya ve irtibat alanındaki şimdiki gelişmelerin yanı sıra, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sosyalfest 2025 kapsamında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri ele alındı.

TRT Avaz’ın memleketler arası yayın ağıyla Türk dünyasındaki etkileşimi güçlendirdiğine dikkat çeken Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin de Türk dünyasından çok sayıda öğrenciye mesken sahipliği yaparak bu ortak kültürel tabana güçlü katkılar sunduğunu vurguladı.

Sosyalfest 2025’te bu yıl birinci sefer “Türk Dünyası” ana kategorisinde toplumsal model tasarım müsabakalarına yer verildiğini belirten Prof. Dr. Kırışık; bu başlık altında bilimsel, kültürel ve ekonomik birçok alanda ortak çalışmalar hedeflendiğini tabir etti.

Kırışık, TRT Avaz ile kurulacak iş birliğinin, hem şenliğe hem de Türk dünyası ülkeleriyle olan akademik ve kültürel ilgilerin derinleşmesine katkı sunacağını lisana getirdi. Karabük Üniversitesi ile TRT Avaz ortasında gelecekte hayata geçirilebilecek ortak projelere kapı aralayan görüşme uygun niyet temennileriyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Mayıs, 2026 13:47 tarihinde yayınlandı
0

Marifetli gençlik annesiyle üretti

“Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinlikleri ve “Ben Her Yerde Varım” projesi kapsamında Evliya Çelebi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Anne Reçetesi” temasıyla düzenlenen atölye çalışmasında öğrenciler, anneleriyle birlikte mutfağa girerek geleneksel lezzetleri hazırladı.

Etkinlik süresince öğrenciler ve veliler; pasta, börek ve çeşitli tatlılar yaparak hem keyifli vakit geçirdi hem de kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladı. Renkli görüntülere sahne olan programda, aile-çocuk iş birliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, atölye çalışmalarını yerinde inceleyerek öğretmenler, öğrenciler ve velilerle sohbet etti. Hazırlanan ürünler hakkında bilgi alan Akbaş, öğrencilerin ve ailelerin uyum içinde ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşıladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptığı değerlendirmede, “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik işte burada. Gençlerimizin aileleriyle birlikte üretmesi, paylaşması ve geleneksel değerlerimizi yaşatması son derece kıymetlidir. Bu tür etkinlikler, sadece akademik başarıyı değil; aynı zamanda kültürel, sosyal ve duygusal gelişimi de desteklemektedir. Emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve milli-manevi değerlerin yeni nesillere aktarılması açısından önemli bir örnek oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin