Reklam
Reklam
kbu ile slow food turkiye arasinda is birligi UjieiwE7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ile Slow Food Türkiye arasında iş birliği

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak, Slow Food Communities Network in Turkey kapsamında Slow Food Türkiye Akademik Danışmanı olarak görevlendirildi.

Görevlendirmenin, yerel gıda mirası ve sürdürülebilir gastronomi çalışmalarına katkı sağlaması hedefleniyor.

Karabük Üniversitesi, sürdürülebilir gastronomi ve geleneksel gıda kültürlerinin korunmasına yönelik çalışmalarını Slow Food Türkiye ile yürütülen akademik iş birliğiyle sürdürüyor.

Bu kapsamda Slow Food Communities Network in Turkey ile yapılan iş birliği doğrultusunda Tabak’a akademik danışmanlık görevi verildi.

Ağın, Türkiye’de yerel toplulukları, üreticileri ve akademik paydaşları bir araya getirerek biyokültürel çeşitliliğin korunmasını ve sürdürülebilir gıda sistemlerinin yaygınlaştırılmasını amaçladığı belirtildi.

Dünya genelinde 160’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Slow Food hareketinin, yerel ve geleneksel gıda kültürlerinin korunmasını ve sürdürülebilir üretim-tüketim anlayışının güçlendirilmesini hedeflediği ifade edildi.

Akademik danışmanlık kapsamında Tabak’ın, yerel gıda mirasının belgelenmesi ve korunmasına yönelik çalışmalara katkı sunması bekleniyor.

Tabak’ın ayrıca eğitim, araştırma ve proje geliştirme faaliyetlerinde yer alacağı, üniversite ile yerel paydaşlar arasında iş birliğinin güçlendirilmesine destek vereceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ogrenciler yaptiklari bilimsel calismalari sergiledi LrjPDqpA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da öğrenciler yaptıkları bilimsel çalışmaları sergiledi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde öğrenciler tarafından yıl boyunca yapılan projeler, düzenlenen bilim fuarında sergilendi.

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğenciler, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projelerini protokol üyeleri ve vatandaşlara anlattı. Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Ortaokulu ve Hanönü İmam Hatip Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği fuarının açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, öğrencilerin projelerini inceledi.

Fen bilimlerinden teknolojiye, çevreden matematiğe kadar geniş bir yelpazede hazırlanan çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi alan Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ve Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, gençlerin heyecanına ortak oldu.

Öğrencileri tebrik eden Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, “İlçemizdeki okullarımızın bu denli başarılı projelere imza atması bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin araştırma azmini ve öğretmenlerimizin onlara kattığı vizyonu bugün burada bizzat müşahede ettik. Hanönü Belediyesi olarak eğitime ve bilime yönelik her türlü girişimin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ise projelerin hazırlanma sürecinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Bilim fuarına Hanönü Kaymakamı Emre Oktay, Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mertcan Demil, İlçe Emniyet Amiri Şenol Demirata, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Yabaneri ve öğretmenler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin