KBÜ ile Safranbolu Belediyesi Arasında İşbirliği - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Mart, 2016 15:45 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ ile Safranbolu Belediyesi Arasında İşbirliği

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Safranbolu Belediyesi arasında eğitim ve kültür alanlarını kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.
Karabük Üniversitesi Rektörlük makamında bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Üniversite ve Belediye’nin birlikte yapacakları bilimsel, kültürel ve sosyal alanlardaki çalışmaların yükümlülüklerini belirleyen protokole imza attı.
İmzalanan işbirliği protokolü gereği Üniversite ile Safranbolu Belediyesi, İlçenin tanıtımına katkı da sağlayacak kongre, seminer, çalıştay gibi organizasyonların yanı sıra tez, proje, belgesel, tiyatro gibi alanlarda ortak çalışmalar yürütecek.
Protokolün imzalanmasının ardından basına konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat şunları söyledi:
“Karabük Üniversitesi kurulduğundan beri Safranbolu Belediyesi’nin her zaman desteğini yanında hissetti. Bu yeni işbirliği protokolü de bütün çalışmalarımızda Safranbolu Belediyesi’nin yanımızda olduğunu, bizimde onların yanında olduğumuzu deklare etmiş oluyor. Başkanımızın göreve geldiğinden beri bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendilerine Karabük Üniversitesi’nin kapıları her zaman açıktır, şükranlarımı sunarım”
SAFRANBOLU ESKİ TURİZM FAKÜLTESİ SOSYAL FAALİYETLERE AÇILIYOR
Rektör Prof. Dr. Refik Polat son olarak Üniversiteye bağlı Eski Turizm Fakültesi binası taş binanın restorasyona hazırlandığını ve tamamlanmasının ardından buranın Safranbolu Sosyal Bilimler Araştırma Merkezi olacağını da söyledi. Rektör Polat Safranbolu’daki sosyal faaliyetlerin ve söyleşilerin burada gerçekleşmesini istediklerini belirtti.
“İŞBİRLİĞİMİZ GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK”
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da konuşmasında şu ifadelere yerdi: “Karabük Üniversitesi bölgemizin en önemli göç merkezlerinden, cazibe noktalarından ve motor güçlerinden birisidir. Karabük ve Safranbolu, Karabük Üniversitesi’nin son yıllarda vermiş olduğu güçlü görüntüsünden dolayı ivme kazandı. Nüfusu artan ender illerden birisi haline geldi. Safranbolu turizm ve kültürel değerlerin korunması anlamında ciddi çalışmalar yapmakta. Bu çalışmalarımızda en yakın istişare noktamız Karabük Üniversitesi’dir. Safranbolu Araştırmaları Merkezimizi, Üniversitemiz ciddi anlamda destekliyor, bugüne kadar yaptığımız 12 cilt eserimizin yayınlanmasında en büyük emek Karabük Üniversitesi’nin öğretim üyelerine aittir. Safranbolu’nun kültürel değerlerini korumak için ciddi çalışmalar yapmaktayız, bu çalışmalarada Karabük Üniversitesi ciddi destek veriyor. Bölgemizin arkeolojik değerlerini gün yüzüne çıkartma hususunda Üniversitemizin önemli çalışmaları var. Safranbolu’da Altın Safran Belgesel Film Festivali düzenlenmesi hususunda üniversitemiz ile iyi bir işbirliği yapıyoruz. İmzalamış olduğumuz protokol ile de bu yaptığımız çalışmaları yazılı kaynak haline getirdik. Bu protokolden sonra benzeri çalışmalarımız daha güçlenerek devam edecektir. Safranbolu’ya Karabük’e hayırlı olmasını diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda trafik kazalari 1 olu 6 yarali bRcqN6Yy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Giresun’da trafik kazaları: 1 ölü, 6 yaralı

Giresun’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

İlk kaza, Espiye ilçesi Bayrambey köyü Ericek grup yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Süleyman Akçay (52) yönetimindeki 61 HE 172 plakalı çekici, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye yuvarlandı. Kazada sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.

İkinci kaza ise, merkeze bağlı Duroğlu beldesi kavşağında meydana geldi. Salih Ç. idaresindeki 28 DR 618 plakalı otomobil, kavşaktan kontrolsüz dönüş yaptığı sırada Tacettin Gökdemir yönetimindeki 28 M 7099 plakalı yolcu minibüsü ile çarpıştı. Kazada sürücüler Salih Ç. ve Tacettin Gökdemir ile minibüste yolcu olarak bulunan Fatma Yeşil, Ayşenur Kadan, Hanife Kadan ve Mustafa Bukukoğlu yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin