KBÜ ile Kastamonu Üniversitesi arasında SOSYALFEST iş birliği toplantısı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Aralık, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ ile Kastamonu Üniversitesi arasında SOSYALFEST iş birliği toplantısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2-3 Mart 2024 tarihlerinde KBÜ ev sahipliğinde yapılacak Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) iş birliği toplantısı gerçekleştirdi.

KBÜ rektörlük makamında yapılan toplantıda, iki üniversite arasında SOSYALFEST çerçevesinde yapılabilecek iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

KBÜ Rektörü Kırışık, Rektör Topal’a SOSYALFEST çerçevesinde yürütülen çalışmalar, etkinlikler ve programlar hakkında bilgi verirken toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Topal da misafirperverliği için Rektör Kırışık’a teşekkür ederek, SOSYALFEST’te iş birliğinde bulunmaktan duyacağı mutluluğu ifade etti.

Toplantıda, KBÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün ve KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fea2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Nisan, 2026 10:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşar: “Okullardaki olaylar eğitim sisteminin çürümüşlüğünün yansıması”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, son günlerde okullarda yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaşar, söz konusu olayların eğitim sistemindeki sorunların bir yansıması olduğunu belirterek, “Son günlerde okullarımızda yaşanan bu olaylar, eğitim sisteminin çürümüşlüğünün bir sonucudur” dedi.

Ailelerin ve toplumun yaşanan gelişmeler nedeniyle tedirgin olduğunu ifade eden Yaşar, bu durumun yalnızca belirli bir bölgeyi değil, tüm ülkeyi ilgilendiren ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Mevcut eğitim sistemi ve liyakatsiz atamaların benzer olayların yaşanma riskini artırdığını savunan Yaşar, ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda endişe duymaya başladığını dile getirdi.

Açıklamasında, yaşanan sorunların nedenleri arasında kontrolsüz sosyal medya kullanımı, şiddet içerikli diziler ve çocukları etkileyen bilgisayar oyunlarının da bulunduğunu belirten Yaşar, bu unsurların gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

İktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Yaşar, ülkenin içinde bulunduğu sorunların yeterince görülmediğini öne sürerek, “Bu tür olaylar başka ülkelerde yaşansa hükümet istifa eder ve yeni çözümler aranır. Ancak bizde ziyaret ve açıklamalarla geçiştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Yaşar, çözüm olarak her alanda milli ve kültürel bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirterek, ülkenin liyakatli yöneticiler tarafından yönetilmesi için seçim çağrısında bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin