Haber Merkezi tarafından
27 Mart, 2025 10:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ, Eğitimde Kaliteyi Zirveye Taşıdı

İşletme Bölümü 4 Yıllık Akreditasyon Belgesi Aldı

Karabük Üniversitesinde uzun süredir devam eden kalite ve akreditasyon çalışmalarında başarıya ulaşıldı. İşletme Bölümü 4 yıllık akreditasyon belgesi aldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), eğitim-öğretim kalitesini uluslararası standartlara taşımak için yürüttüğü akreditasyon çalışmalarında önemli bir başarıya imza attı. Üniversitenin İşletme Bölümü, Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 4 yıl süreyle akredite edildi. 

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Uzun bir süredir yürüttüğümüz kalite ve akreditasyon çalışmalarında başarıya ulaşarak Karabük Üniversitesinin ilk akreditasyon derecesini elde ettik. Üniversitemiz; İşletme Bölümümüze, Star akreditasyon kurumu tarafından verilen 4 yıllık akreditasyon belgesi ile büyük bir başarıya imza attı. Bu akreditasyon üniversitemizin kalite ve akreditasyon çalışmalarındaki başarısını açıkça ispatlamıştır. Karabük Üniversitesi olarak üniversitemizin tamamında kalite ve akreditasyon çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. "

KBÜ’DEN PEŞ PEŞE BÜYÜK BAŞARILAR

Karabük Üniversitesi, son dönemde akademik alanda kaydettiği başarılarla da dikkat çekiyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ’nün ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yükselişine vurgu yaparak şu değerlendirmede bulundu:

“Karabük Üniversitesi olarak çok sevindirici gelişmeleri art arda yaşamaktayız. Ramazan ayında pek çok derece ve başarı elde ettik. Bunlardan bazıları şu şekilde;

 ÜNİDES projelerinde 3 dönem üst üste en fazla projesi kabul edilen üniversite olarak Türkiye birincisi olduk. 

SCImago Index sıralamalarında tarımsal ve biyolojik bilimler alanında Türkiye birinciliğini elde ettik.

ShanghaiRanking 2024 sıralamasında makine mühendisliği alanında Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarı sağladık.

Webometrics dünya sıralamasında son 3 yılda 593 basamak yükseldik.

URAP dünya sıralamasında son 3 yılda 155 basamak ilerleme kaydettik.

Otomotiv ve madencilik sektörüne yön verecek hafif magnezyum alaşımları geliştirdik.”

Bu başarıların ardında büyük bir emek ve kararlılıkla yürütülen bilimsel çalışmaların yer aldığını belirten Rektör Kırışık, "Bütün bu başarılar, dereceler ve dünya çapındaki büyük yükselişler Karabük Üniversitesinin bilimdeki hedeflerinin gerçeğe dönüştüğünü göstermektedir. Bilimde ve akademik alanda gerçekleştirdiğimiz ilerlemeler, üniversitemizin küresel ölçekteki iddiasını güçlendirmektedir. Üniversite olarak daha yüksek hedeflere ulaşmak için gece gündüz çalışıyor, üretiyor ve nice başarıyı Karabük şehrimize ve halkımıza getiriyoruz" diye konuştu.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER

Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin elde ettiği başarıların ardında güçlü bir destek mekanizması bulunduğunu belirterek, "Üniversitemizin gelişim sürecinde bizlere her zaman destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’ye, Karabük halkı ve Karabük Üniversitesi adına gönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

STAR AKREDİTASYONU VE ÖNEMİ

Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR), Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki sosyal, beşeri ve temel bilimler lisans programlarının eğitim kalitesini güvence altına almak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur. STAR, işletme ve yönetim bilimleri lisans programlarına yönelik akreditasyon süreçleriyle eğitim standartlarının yükseltilmesine katkı sunmaktadır.

blank
Mustafa Akgün tarafından
23 Nisan, 2025 14:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te İhracat Söyleşileri Semineri Gerçekleşti

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Dış Ticaret Elçileri (DTE) iş birliğiyle düzenlenen İhracat Söyleşileri Semineri, Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Seminere, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük Teknokent Genel Müdürü Samet Nohutçu ve çok sayıda öğrenci ile iş insanları katıldı.

Seminerde Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu, Afrika pazarının önemi ve gelecekteki büyüme potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Bengisu, Afrika'nın hızla artan nüfusu, genç iş gücü ve dijitalleşme ile ekonomik açıdan güçlendiğini belirtti. Ayrıca, altyapı projeleri, sanayi yatırımları ve teknoloji sektöründeki gelişmelerin kıtanın kalkınmasına katkıda bulunduğunu vurguladı. Türkiye ile Afrika arasındaki ticari ilişkilerin son dönemlerde ivme kazandığını anlatan Bengisu, Türk firmalarının Afrika pazarına girişte izlemeleri gereken adımlar ve çözüm önerileri hakkında bilgiler paylaştı. Ayrıca, Karabük Üniversitesi’nde öğrenim gören Afrikalı öğrencilerle iş birliklerinin nasıl kurulabileceği konusunda da katılımcılara önerilerde bulundu.

Programın sonunda, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Afrika pazarına yönelik çalışmalar ve bölgenin ihracatını geliştirmeye katkılarından dolayı Utku Bengisu’ya plaket takdim etti. Katılımcılar, seminer sonunda Bengisu ile bire bir görüşme fırsatı da yakaladı. Seminer, toplu fotoğraf çekimi ve öğrenci kulüplerinin stantlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi. Başkan Çapraz, ihracat konusunda detaylı bilgi ve destek almak isteyenlerin Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Birimi’ni ziyaret edebileceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.