KBÜ, Batarya Üretiminde Atılıma Geçti

Karabük Üniversitesi, yaptığı akademik iş birlikleriyle batarya teknolojileri konusunda büyük atılıma geçti. 

Asuman Doğan tarafından
15 Ocak, 2025 13:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi 2024 yılında faaliyete başlayan Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubunun çalışmalarıyla batarya üretimi konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık bu kapsamda, batarya teknolojileri konusunda seminer vermek üzere üniversiteye gelen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer’i makamında kabul etti.

Görüşmede, iki üniversite arasındaki iş birliği, batarya teknolojilerinin gelişimi ve araştırma süreçlerinde ortak projeler yapılması gibi konular ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, batarya teknolojilerinin enerji sektöründe giderek daha fazla önem kazandığını belirtti. Kırışık, üniversite bünyesinde sürdürülecek batarya teknolojisi çalışmaları ile Türkiye çapında bir birikimi değerlendirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi. 

Ziyaretin sonunda, Rektör Kırışık tarafından Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer ile Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem Demir ve Doç. Dr. Satiye Korkmaz’a teşekkür belgesi takdim edildi.

BATARYA TEKNOLOJİLERİ, LABORATUVAR KURULUMU VE BATARYA ÜRETİMİ” KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Karabük Üniversitesinde “Batarya Teknolojileri, Laboratuvar Kurulumu ve Batarya Üretimi” konulu seminer gerçekleştirildi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer “Batarya Teknolojileri, Laboratuvar Kurulumu ve Batarya Üretimi” konulu seminerde batarya teknolojileri alanındaki bilgi ve deneyimlerini Karabük Üniversitesi akademisyenleriyle paylaştı.

Mühendislik Fakültesi Dekanlığının toplantı salonunda düzenlenen seminere Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem ve grup üyeleri ile üniversite bünyesindeki akademisyenler ve teknoloji alanında çalışan araştırmacılar katıldı.

Prof. Dr. Emre Biçer, seminerde batarya teknolojilerinin gelişimi, laboratuvar kurulum süreçleri ve batarya üretiminde kullanılan modern yöntemler hakkında detaylı bilgiler sundu.

Seminerin konuşmacısı Prof. Dr. Emre Biçer, seminerde batarya ve lityum iyon üretiminin nasıl gerçekleştirildiği ve bununla ilgili bir laboratuvar kurmak üzere yapılması gereken çalışmalar nelerse onlara değineceğini söyledi. 

Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem Demir ise “Rektör hocamızın talimatları doğrultusunda 2024 yılında faaliyete başladık. Bu zamana kadar iki teknik ziyaret gerçekleştirdik. Birisi Sakarya, birisi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi. Amacımız farklı elektrokimyasal yapılara ve farklı yöntemlerle yenilikçi bataryalar üretmek, yenilikçi yaklaşımlarla batarya üretmek hedefinde ilerlemekteyiz.” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubunun 20 Eylül 2024’te Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine gerçekleştirdiği teknik ziyaretin ardından yapılan bu seminer, iki üniversite arasındaki akademik iş birliğini güçlendirme adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kontrolden çıkan soda yüklü tır, devrildi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da kar yağışı sebebiyle denetimden çıkan soda yüklü tır, devrildi.
Kaza, Mudurnu ilçesi Taşkesti beldesi yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, yol üzerinde seyreden Serkan Erol idaresindeki 06 AR 865 plakalı soda yüklü tır, kar yağışı sebebiyle denetimden çıktı. Şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tır, şarampole devrildi. Kaza nedeniyle tır ve dorsesi yol kenarına savruldu. Durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sıhhat, jandarma ve karayolları grupları sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik tek şeritten denetimli olarak sağlandı. Tırın yoldan kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.