Reklam
Reklam
reh2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Mayıs, 2026 12:27 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Altın Flama Ödülü’nün sahibi oldu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi İrem Necipoğlu, 16 üniversiteden 87 lisans öğrencisinin katıldığı “Altın Flama 2026” yarışmasında ikincilik ödülüne layık görüldü.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ulusal yarışmada öğrenciler, bilgi ve mesleki yeterliliklerini sergileme imkânı buldu. Finalistler, sektör ve akademiden uzman isimlerin oluşturduğu jüri tarafından değerlendirildi.

Jüride; Turist Rehberleri Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Tanrıdağlı, İstanbul Rehberler Odası Başkanı Selçuk Eracun, Çanakkale Rehberler Odası Başkanı Ercan Yavuz, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm Şube Müdürü Nursel Eroğlu ile profesyonel rehberler Hatice Tabak ve Mehmet Fırat Oktar yer aldı.

Ödül törenine Sapanca Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Müjgan Gençer ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Programda jüri üyelerine plaket sunulurken, dereceye giren öğrencilere ödül ve belgeleri takdim edildi.

KBÜ Safranbolu Turizm Fakültesi öğrencisi İrem Necipoğlu’nun elde ettiği bu başarı, okulun turizm rehberliği alanındaki eğitim kalitesinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk universitesinde engelsiz universite calismalari ele alindi Uj43s6lF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesinde engelsiz üniversite çalışmaları ele alındı

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen toplantıda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Engelsiz Üniversite Ödülleri başvuru süreçleri ve erişilebilirlik çalışmaları ele alındı.

Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programda, engelsiz kampüs uygulamalarının yaygınlaştırılması ve erişilebilirlik standartlarının geliştirilmesi değerlendirildi.

KBÜ’de gerçekleştirilen toplantıda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından engelli bireylerin üniversite yaşamına tam ve etkin katılımını desteklemek amacıyla verilen “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Program Nişanları” hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, toplantının erişilebilirlik çalışmalarının geliştirilmesi ve bu alandaki farkındalığın artırılması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsa Özkan ise merkezin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özkan, eğitimde erişilebilirlik (Yeşil Bayrak), mekânda erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik (Mavi Bayrak) ile Engelsiz Program Nişanı başlıklarında sürdürülen uygulamaları anlattı.

Dr. Ekrem Karakaya Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile engelli öğrenci danışmanları katıldı.

Programda ayrıca üniversite genelinde erişilebilirlik standartlarının yükseltilmesi, kapsayıcı uygulamaların yaygınlaştırılması ve engelsiz kampüs vizyonunun güçlendirilmesi hedefleri üzerinde duruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin