Reklam
Reklam

KBÜ 2025 Akademik Teşvik Listesi  Açıklandı

fq2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
20 Şubat, 2026 11:39 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi, 2025 Akademik Teşvik sonuçlarında katılımı 560 akademisyene taşırken toplam puanı 27 bin 500’e yükseltti. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, katılım ve toplam puanda rekor seviyelere ulaşıldığını belirterek üniversitenin hedefinin araştırma üniversitesi vizyonunu güçlendirmek olduğunu söyledi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) bünyesinde görev yapan öğretim elemanlarının 2025 yılı boyunca gerçekleştirdiği akademik, bilimsel ve sanatsal çalışmaların performans esaslı değerlendirilmesiyle oluşturulan KBÜ 2025 Yılı Akademik Teşvik Listesi, düzenlenen törenle ilan edildi.

Rektörlük binasında gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile dekanlar, akademik ve idari personel ve listeye giren akademisyenler katıldı.

GELENEKSEL HALE GELDİ

KBÜ’de, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın göreve başlamasıyla birlikte Akademik Teşvik Listesi’nin törenle duyurulması ve listenin rektörlük girişinde yer alması kurumsal bir uygulama haline gelirken, bu yıl da listede dereceye giren akademisyenlerle birlikte kurdela kesimi gerçekleştirildi. Açılış, her yıl olduğu gibi Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık ve ilk üçe giren akademisyenler tarafından yapıldı.

KATILIM VE TOPLAM PUANDA REKOR YÜKSELİŞ

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, akademik teşvik sürecinde hem katılım hem de puan açısından rekor seviyelere ulaşıldığını belirtti. Kırışık, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bizim için hakikaten son derece önemli bir gün. Akademik teşvik sürecinde rekor bir sayıya ve rekor bir puana ulaştık. Geçen yıl 451 olan sayı, bu yıl 109 akademisyenimizin sürece katılmasıyla 560’a ulaştı. Yani bu ne demek? Akademisyenlerimizin son derece önemli bir kısmının akademik teşvik puanı alabilecek seviyede olduğunu göstermektedir.”

TOPLAM PUAN 21 BİNDEN 27 BİN 500’E YÜKSELDİ

Rektör Kırışık, toplam puanda da dikkat çekici bir artış yaşandığını ifade ederek, yaklaşık 21 bin puandan 27 bin 500 puana ulaşıldığını, bunun yüzde 30’un üzerinde artış anlamına geldiğini kaydetti. Akademik teşvikten yararlanan akademisyen sayısında ise yaklaşık yüzde 25 oranında yükseliş gerçekleştiğini vurguladı.

“ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMAK İÇİN BİRLİKTE ÜRETMELİYİZ”

Üniversitenin araştırma odaklı büyüme hedeflerine dikkat çeken Kırışık, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Biz bu yükselişi sürdürmek istiyoruz. Büyük bir üniversiteyiz. Güçlü bir üniversiteyiz. Türkiye’nin her tarafında beğenilen, takdir edilen bir üniversiteyiz. Bu özelliğimizi daha da kuvvetlendirip araştırma üniversitesi olmak istiyoruz. Araştırma üniversitesi olmak için hep birlikte çalışmaya, üretmeye ihtiyacımız var.”

KBÜ, THE’DA SOSYAL BİLİMLERDE İLK KEZ SIRALAMAYA GİRDİ, TÜRKİYE’DE 30’UNCU OLDU

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yükseliş ivmesini sürdürdüğünü belirterek, Times Higher Education’ın 2026 alan sıralamalarında KBÜ’nün sosyal bilimlerde ilk kez Türkiye listesine girdiğini ve Türkiye genelinde 30. sırada yer aldığını söyledi. Bu sonucun, üniversitenin disiplinler arası akademik kapasitesinin güçlendiğini ve araştırma altyapısının daha da sağlamlaştığını ortaya koyduğunu ifade etti.

AKADEMİK TEŞVİKTE İLK ÜÇ AÇIKLANDI

2025 yılı akademik teşvik sonuçlarına göre birincilik 100 tam puanla Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinden Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş’ın oldu. İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Ayhan Işık 99,80 puanla ikinci, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Safa Polat ise 94,72 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Karabük Üniversitesi, akademik teşvik performansındaki artışla birlikte bilimsel üretim kapasitesini güçlendirmeyi; sosyal bilimler, mühendislik ve fen bilimleri ile sağlık bilimleri başta olmak üzere tüm alanlarda nitelikli araştırma çıktısını artırmayı ve araştırma üniversitesi vizyonunu kararlılıkla sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin