Zonguldak-Bartın karayolunun Çaycuma Hacılar köyü mevkiinde geçtiğimiz 2023 yılının Temmuz ayında meydana gelen sel felaketi sonrasında, sel sularının etkisiyle çöken köprüde çalışmalar başladı.
Çöken köprü sebebiyle bugüne kadar 3 ayrı maddi ve yaralanmalı kaza yaşandı. Aradan geçen zaman sürecinde köprüde herhangi bir çalışmama yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Çöken köprü sonrasında 3 ayrı kazalar meydana geldi.
Yapılan haberler ve vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine köprüde geçtiğimiz günlerde çalışmalar başlatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yüklenici firmaya verilen çalışmalar da bölgede başlatıldı.


Kazalara neden olan köprüde çalışmalar başlatıldı
Sel felaketinin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı
Samsun’un Havza ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen sel felaketinin boyutu günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. İlçe genelinde çok sayıda araç sokaklarda takla atmış halde bulunurken, birçok iş yeri ise kullanılamaz hale geldi. Selin vurduğu bölgeler havadan görüntülendi.
Havza’da kuvvetli yağış sonrası taşan Hacı Osman Deresi, ilçe merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Cumhuriyet Meydanı çevresi başta olmak üzere Çay ve Bahçelievler mahallelerinde selin izleri sabah saatlerinde net şekilde görüldü. Dron görüntülerinde sel sularının sürüklediği araçların çamura gömüldüğü, bazı otomobillerin ise devrilerek hurdaya döndüğü dikkat çekti.
Sel nedeniyle çok sayıda iş yerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Çamur ve balçıkla kaplanan dükkanlarda esnaf sabahın erken saatlerinden itibaren temizlik çalışmalarına başladı. Kullanılamaz hale gelen iş yerlerinde zarar tespit çalışmaları sürerken, vatandaşlar yaşanan felaketin şokunu yaşamaya devam ediyor.
Bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve ilçe belediyesi ekipleri tarafından su tahliye ve temizlik çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, selin etkili olduğu alanlarda hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

