Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2024 08:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kazada parçalanan Tofaş 1 kişiye mezar oldu, 3 kişi ağır yaralandı

Samsun’da yoldan çıkıp park halindeki kamyona çarpan Tofaş marka otomobil parçalanırken, kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ağır yaralandı.
Kaza, Samsun’un Çarşamba ilçesi Samsun-Ordu karayolunun 33. kilometresinde saat 06.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Necati Boğa idaresindeki 06 N 1178 plakalı Tofaş marka otomobil direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yolun kenarında bulunan ve akaryakıt istasyonuna geçmek için bekleyen 55 RG 110 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada parçalanan Tofaş marka otomobilde bulunan Naciye Boğa (26) olay yerinde hayatını kaybetti, araç sürücüsü Necati Boğa (38), Fadime Boğa (59) ve Elif Göçmen (13) ağır yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Temmuz, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da şah damarı darlıklarına stentle müdahale başladı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nde beyne giden şah damarlarında oluşan darlık ve plaklara karşı stent tedavisi uygulanmaya başlandı.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi, değerli bir tedavi tekniğini daha uygulamaya başladı. Beyne giden şah damarlarında oluşan darlık ve plaklara karşı uygulanan stent tedavisi, artık Kastamonu’da da yapılmaya başlandı. Bu sayede felç (inme) riski taşıyan hastalar, büyük kentlere gitmeden, kendi memleketlerinde tedavi olabilecek.
Girişimsel radyoloji, beden içindeki damarlara ve organlara görüntüleme aygıtları eşliğinde ulaşılarak yapılan, birden fazla vakit ameliyatsız formda uygulanan tedavileri kapsar. Bu ünitede şimdiye kadar, akciğer kanaması (pulmoner hemoptizi) geçiren hastalarda kanamayı durdurma, bağırsak damarlarında (mezenterik arter) gelişen tıkanıklıklarda tekrar kan akımını sağlama üzere hayat kurtaran müdahalelerin yanında, tümör tedavileri, diyaliz kateteri yerleştirme, abse boşaltma üzere pek çok değerli süreç muvaffakiyetle gerçekleştirildi. Son olarak girişimsel radyoloji tedavilerine şah damarı stentleme süreci de eklendi.
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Kısmı tıpkı vakitte Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Taşkent, "Şah damarı darlıkları felç riskinin en kıymetli nedenlerinden biridir. Bu müdahale artık hastanemizde inançlı ve tesirli biçimde uygulanıyor. Böylelikle hastalarımız kent dışına gitmeden, bu kıymetli tedaviye burada ulaşabiliyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin