blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kaz Gölü yeni evlenen çiftler için doğal stüdyo oldu

Tokat’a 39 kilometre uzaklıktaki Kaz Gölü, Tokatlı çiftlerin düğün fotoğrafı çekimlerinde doğal stüdyo haline geldi.
Pazar ilçesi sonlarında yer alan Kaz Gölü, son periyotlarda yeni evlenen çiftlerin uğrak noktası haline geldi. Doğal hoşlukları ve kuş cıvıltıları eşliğinde sunduğu eşsiz görünümüyle göl, çiftler için adeta açık hava stüdyosuna dönüştü. Karadeniz Bölgesi’nin iç bölümlerinde, Yeşilırmak Havzası üzerinde yer alan doğal tatlı su gölü, göçmen kuşların konaklama ve üreme alanı olarak biliniyor. Sazlıklarla çevrili gölde; leylek, balıkçıl, ördek, kaz ve angut üzere birçok kuş tipi sıkça gözlemleniyor. Birebir vakitte sazan üzere tatlı su balıklarına da mesken sahipliği yapan göl, biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Doğal sit alanı olarak muhafaza altına alınan Kaz Gölü, kuş gözlemciliği ve tabiat yürüyüşü meraklılarının yanı sıra, artık de düğün albümleri için poz vermek isteyen genç çiftleri ağırlıyor. Bilhassa ilkbahar ve sonbahar aylarında kuş göçü periyotlarıyla birleşen görsel zenginlik, bölgeyi cazip hale getiriyor. Tokatlı gençler, Kaz Gölü’nün huzurlu atmosferinde albüm çekimi yaparak bu özel anlarını ölümsüzleştiriyor. Tabiatın sunduğu doğal ışık ve art planla birleşen bu tecrübe, profesyonel fotoğrafçıların da ilgisini çekiyor.

"İleride çocuklarıma gösterebileceğim hoş bir ortam"
Eşiyle birlikte albüm çekimlerin doğal ortamda gerçekleştirmek istediğini söyleyen Yunus Yalabur, "Ben Tokatlıyım. Burası da doğduğum yer. Eşimle de görüştük. Düğünümüz var. Biz de dış çekimimizi doğal ortamda gerçekleştirmek istedik. Ne memnun bize ki hem doğup büyüdüğümüz yer hem de ileride çocuklarıma gösterebileceğim hoş ortam" dedi. Cennet Koçak ise, "Burası kuş cenneti. Eşimle dış çekimimizi burada yapıyoruz. Nitekim çok hoş yerler" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Aralık, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da gölün ortasında 500 metrelik kaçak ağ ele geçirildi

Bolu’nun Seben ilçesindeki Taşlıyayla Göleti’ne kaçak avcılar tarafından bırakılan 500 metre uzunluğundaki misina ağ, ekipler tarafından tespit edilerek sudan çıkarıldı. Ağa takılan 105 sazan balığından 55’i anaç olmaları nedeniyle üretim istasyonuna götürülürken, 50 balık yeniden göle salındı.
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Seben ilçesinde bulunan Taşlıyayla Göleti’nde (Seben Gölü) yasa dışı avcılık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Bölgeye giden su ürünleri kontrol ekipleri, göl üzerinde botla geniş çaplı denetim başlattı. Yapılan taramalar sırasında gölün orta kısımlarına mevzuata aykırı şekilde serilmiş, sahipsiz bir misina ağ tespit edildi.

Anaç balıklar korumaya alındı
Ekiplerin uzun uğraşları sonucu sudan çıkarılan ağın yaklaşık 500 metre uzunluğunda olduğu belirlendi. Kıyıya çekilen ağları kontrol eden görevliler, ağ gözlerine takılmış halde çok sayıda canlı sazan balığı buldu. Yapılan incelemede, balıklardan 55’inin ’anaç’ özelliği taşıdığı tespit edildi. Bu balıklar, popülasyonun devamlılığı için Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonu’na nakledildi. Ağdan canlı olarak kurtarılan diğer 50 sazan balığı ise doğal yaşam alanları olan göle geri bırakıldı.

Denetimler sürecek
El konulan 500 metrelik ağ imha edilmek üzere muhafaza altına alınırken, yetkililer 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla denetimlerin kararlılıkla süreceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin