blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kaz Gölü yeni evlenen çiftler için doğal stüdyo oldu

Tokat’a 39 kilometre uzaklıktaki Kaz Gölü, Tokatlı çiftlerin düğün fotoğrafı çekimlerinde doğal stüdyo haline geldi.
Pazar ilçesi sonlarında yer alan Kaz Gölü, son periyotlarda yeni evlenen çiftlerin uğrak noktası haline geldi. Doğal hoşlukları ve kuş cıvıltıları eşliğinde sunduğu eşsiz görünümüyle göl, çiftler için adeta açık hava stüdyosuna dönüştü. Karadeniz Bölgesi’nin iç bölümlerinde, Yeşilırmak Havzası üzerinde yer alan doğal tatlı su gölü, göçmen kuşların konaklama ve üreme alanı olarak biliniyor. Sazlıklarla çevrili gölde; leylek, balıkçıl, ördek, kaz ve angut üzere birçok kuş tipi sıkça gözlemleniyor. Birebir vakitte sazan üzere tatlı su balıklarına da mesken sahipliği yapan göl, biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Doğal sit alanı olarak muhafaza altına alınan Kaz Gölü, kuş gözlemciliği ve tabiat yürüyüşü meraklılarının yanı sıra, artık de düğün albümleri için poz vermek isteyen genç çiftleri ağırlıyor. Bilhassa ilkbahar ve sonbahar aylarında kuş göçü periyotlarıyla birleşen görsel zenginlik, bölgeyi cazip hale getiriyor. Tokatlı gençler, Kaz Gölü’nün huzurlu atmosferinde albüm çekimi yaparak bu özel anlarını ölümsüzleştiriyor. Tabiatın sunduğu doğal ışık ve art planla birleşen bu tecrübe, profesyonel fotoğrafçıların da ilgisini çekiyor.

"İleride çocuklarıma gösterebileceğim hoş bir ortam"
Eşiyle birlikte albüm çekimlerin doğal ortamda gerçekleştirmek istediğini söyleyen Yunus Yalabur, "Ben Tokatlıyım. Burası da doğduğum yer. Eşimle de görüştük. Düğünümüz var. Biz de dış çekimimizi doğal ortamda gerçekleştirmek istedik. Ne memnun bize ki hem doğup büyüdüğümüz yer hem de ileride çocuklarıma gösterebileceğim hoş ortam" dedi. Cennet Koçak ise, "Burası kuş cenneti. Eşimle dış çekimimizi burada yapıyoruz. Nitekim çok hoş yerler" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
30 Ocak, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

ET FİYATLARINDA DUR DURAK YOK

Karabük’te et fiyatlarına yapılan son zam, vatandaşın tepkisini çekti. Yaklaşık 20 gün önce kilosu 800 TL’den satılan kıyma, 150 TL’lik artışla 950 TL’ye yükselirken, diğer et ürünlerinde de dikkat çeken fiyat artışları yaşandı. Kısa sürede gelen zamlar “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

Edinilen bilgilere göre, kent genelinde kıymanın kilosu 950, dana kuşbaşının kilo fiyatı 1.050 TL’ye çıkarken, dana kemikli et 850 TL’den, kuzu kemikli et ise 950 TL’den satışa sunulmaya başlandı. Yapılan zamlarla birlikte sucuk, salam ve benzeri diğer et ürünlerinde de yüksek oranlı artışlar gözlendi.

Vatandaşlar, art arda gelen zamların artık bütçelerini zorladığını belirterek duruma tepki gösterdi. Özellikle dar gelirli aileler, etin sofralarından neredeyse tamamen çıktığını ifade ederken, “20 gün gibi kısa bir sürede bu kadar yüksek bir artışı anlamak mümkün değil” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan, kasapların bağlı olduğu meslek odalarının fiyat artışlarına sessiz kalması ve zamlara adeta çanak tutması da eleştirilerin odağında yer aldı. Tüketiciler, denetimlerin artırılmasını ve fiyat artışlarının gerekçelerinin kamuoyuna açık bir şekilde açıklanmasını talep ediyor. Ramazan ayına girilmesi ile Karabük’te et fiyatlarının daha da artabileceği belirtilirken, vatandaşlar ise yetkililerin bir an önce harekete geçmesini ve fahiş fiyat artışlarına karşı somut adımlar atılmasını bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin