Kayıp annenin cesedini kuzgunu takip eden vatandaşlar bulmuş - Karabük Haber Postası
kayip annenin cesedini kuzgunu takip eden vatandaslar bulmus YSjesZzS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Kasım, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Kayıp annenin cesedini kuzgunu takip eden vatandaşlar bulmuş

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 9 gündür kayıp olarak aranan annenin cansız vücudu, kuzgunları takip eden vatandaşlar tarafından bulundu. Arama çalışmalarına katılan istekli vatandaşlardan Cengiz Çelik, “’Bu hayvanlar burada boşuna dolaşmıyor’ dedik, kuzgunların uçtuğu yere baktığımızda bayanın cesedini gördük” dedi.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Merkez Mahallesi Meteoroloji TOKİ Konutları’ndaki konutlarından ayrıldıktan sonra kaybolan 43 yaşındaki Huriye Helvacı ve 5 yaşındaki oğlu Osman Helvacı için AFAD, UMKE, JAK, kadavra köpekleri ve komandolardan oluşan takımlarca geniş çaplı arama çalışması yürütüldü. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı 9 günlük aramalar sonucunda, küçük Osman’ın cansız vücudu dere yatağında bulundu.

Anne Huriye Helvacı’yı arama çalışmalarını sürdüren takımlar, istekli vatandaşların dikkatini çeken bir detay sayesinde ikinci acı haberi aldı. Bölgede arama yapan vatandaşlar, birkaç kuzgun kuşunun makul bir noktada daima alçaldığını fark etti. Kuşların hareket ettiği tarafı izleyen gruplar, çocuğun bulunduğu yere yakın bir noktada, ormanlık alanda ağacın tabanında annenin cansız vücudunu buldu. Anne ve oğlunun cansız vücutları, olay yeri incelemesinin akabinde otopsi yapılmak üzere Ankara İsimli Tıp Kurumuna gönderildi. Yapılacak otopsi sonrası, anne ile oğlunun kesin vefat nedenleri netlik kazanacak.

“Irmağın altında çocuğun cesedi bulunmuştu”

Arama çalışmalarına istekli olarak katılan vatandaşlardan Cengiz Çelik, kuzgun kuşlarının davranışlarını fark ederek annenin cesedine ulaştıklarını belirtti. Çelik, “Bugün arama çalışmalarına dayanak vermek için arkadaşlarla birlikte toprağa çıktık. Arkadaşlarımız, çocuğun bulunduğunu söylediler. Biz de çocuğun bulunduğu bölgeye geldik. Ancak gruplar, bölgeden çocuğu alamadılar. Bunun üzerine Köseali köyünden toprağa inerek ırmağa ulaştık. Bölgede de takımlar bulunuyordu. Irmağın altında çocuğun cesedi bulunmuştu. Bizi olay yerine yaklaştırmadılar. Bunun üzerine biz de çocuğun bulunduğu yerin yaklaşık 100 metre üstüne çıkıp beklemeye başladık. Zira bizleri olay yerine almadılar, biz de arkadaşlarımızla oturuyorduk” dedi.

“Kadının cesedinin orada olduğunu gördük”

Havada gördükleri kuzgun kuşlarını takip ederek ormanlık alanda kayıp bayanın cansız vücuduna ulaştıklarını anlatan Çelik, “Bu sırada havada 2-3 tane kuzgun kuşu gördük. Hatta kuzgun kuşları bulunduğu yere gerçek indi, sonra tekrar havalandı. Biz de arkadaşlarımızla konuşuyorduk, ’Kuzgunun bu olayla bir ilgisi vardır’ dedik. Kuzgun kuşunun cesede geleceğini, leş yediğini biliyorduk. Biz de kuzgun kuşunun dolaştığı alana bakalım dedik. Yanımızda arama kurtarma grupları de bulunuyordu. Çabucak oturduğumuz yerin yaklaşık 100 metre üstünde kuşların uçtuğu yere bakındık. Bayanın cesedinin orada olduğunu gördük. Ben bayanı olay yerinde gördüm, akabinde takımlara haber verdik. Daha sonra bizi olay yerinden uzaklaştırdılar. Emniyet güçleri geldi sonrasında” biçiminde konuştu.

“Arazi kaideleri çok sıkıntı, o bölgeye bir insanın gitmesi çok güç”

Kuzgun kuşlarının uçtuğu noktaya yöneldiklerinde bayanın cesedini bulduklarını söz eden Çelik, “’Bu hayvanlar burada boşuna dolaşmıyor’ dedik. Sonrasında kuzgun kuşunun dolaştığı yerlere bakınca, oturduğumuz yerin çabucak 100 metre üstünde bayanın cesedine ulaştık. Arazi kuralları çok sıkıntı, o bölgeye bir insanın gitmesi çok güç. Nasıl oraya gitmişler bilemiyorum, bir şey diyemiyorum. Çok engebeli bir arazi, inişleri çıkışları çok güç. Bayanın cesedi, ormanlık alanda çalılık bir yerde, ağacın tabanında bulundu. Biz, bayanın cesedini ararken o bölgede çok güç yürüdük, arazi koşulları hakikaten çok berbattı. O derenin kenarında pek insan bulunmaz. Olay yerine çok az insan iner diye düşünüyorum, zira cenazeler çok tenha bir noktada bulundu” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin