Reklam
Reklam
kaybolmadan gelecek nesillere aktariyoruz iskilip meslekler muzesi projesi oka destegiyle hayata geciyor 53cZpyQN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
0

“Kaybolmadan Gelecek Nesillere Aktarıyoruz: İskilip Meslekler Müzesi Projesi” OKA desteğiyle hayata geçiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün uyumunda faaliyet gösteren Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından, 2024 yılı Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen “Kaybolmadan Gelecek Jenerasyonlara Aktarıyoruz: İskilip Meslekler Müzesi” Projesi için saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

Ziyaretler, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Toplumsal Kalkınma ve Girişimcilik Birim Başkanı Sümer Çakır ve Uzman Hüseyin Akın Uğurlu’nun iştirakiyle gerçekleştirildi. İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci ile proje sorumluları Fatih Uçar ve Zehra Köse’nin konut sahipliğinde yapılan görüşmelerde, proje mukavele süreci ve uygulama basamağında yürütülecek faaliyetler ele alındı.

Proje kapsamında, Çorum’un İskilip ilçesine has kültürel miras kıymetindeki klâsik mesleklerin yaşatılması ve gelecek jenerasyonlara aktarılması hedefleniyor. Semercilik, Saraçlık, Yazma Baskı İşlemeciliği, Sallilik, Oymacılık, Sepetçilik, Mutaflık ve Çarıkçılık üzere kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin tekrar canlandırılması için çeşitli eğitimler ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Bu sayede, İskilip’in varlıklı kültürel mirası korunacak ayrıyeten unutulmaya yüz tutmuş üretim teknikleri tekrar hayat bulacak.

“Kaybolmadan Gelecek Jenerasyonlara Aktarıyoruz” Projesi, bölgenin kültürel mirasını yaşatmayı ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede alkollu surucu jandarma aracina carpti ehliyetine el konuldu EmrBn9iH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de alkollü sürücü jandarma aracına çarptı, ehliyetine el konuldu

Gümüşhane’de alkollü sürücünün kullandığı otomobil, İl Jandarma Komutanlığı’na girmeye çalışan jandarma aracına çarptı. Kazada yaralanan olmazken sürücünün ehliyetine el konuldu.

Kaza, gece saatlerinde Yenimahalle Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Gümüşhane’den Bayburt istikametine seyir halinde olan O.K. idaresindeki 29 AAU 305 plakalı otomobil, karşı yönden gelerek Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na giriş yapmak isteyen, içerisinde jandarma personelinin bulunduğu 29 JAA 057 plakalı araca yandan çarptı.

Kazada jandarma aracı içerisinde bulunan 2 personel ile otomobilde bulunan sürücü O.K. ve 1 yolcu kazayı yara almadan atlattı. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı kontrolde otomobil sürücüsü O.K.’nin 0,79 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu belirlenen sürücünün ehliyetine el konulurken, O.K. ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin