ÇANKIRI 'da bir işletmecinin kente özgü kaya tuzundan hazırladığı tuzlu dondurma, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Dünyada ilk olarak kaya tuzundan dondurma üreten işletmeci Lami Gürer, tuzlu dondurmaya olan ilginin her geçen gün arttığını açıkladı. Güler, geçtiğimiz yıllarda üretimine başladığı tuzlu dondurmanın satışlarında bir patlama yaşandığını ve tuzlu dondurmanın diğer dondurmalara oranla yüzde 50 daha fazla alıcı bulduğunu kaydetti. Şoklama makinesiyle ürününü dondurarak diğer illere ve yurt dışına da pazarlamayı hedeflediğini ifade eden Gürer, tuzlu dondurmanın patentini aldığını kaydetti. Çankırı kaya tuzu içerisindeki 84 farklı minarelin dondurmaya farklı bir lezzet verdiğini anlatan Gürer, "Vatandaşlar merak ederek dondurmayı tadıyorlar ve çok beğeniyorlar. Bu dondurma, astım bronşit ve bağırsak hastalıklarına iyi gelen bir dondurma diye tescil edildi. Ürüne Çankırı dışından da talepler geliyor. Hedefim 3 yıl içerisinde bu ürünü bir dünya markası haline getirmektir" diye konuştu. Tuzlu dondurma üretimine başladığı yıl günde 20 kilo tuzlu dondurma sattığını ifade eden Gürer, "Satışlarda bir patlama yaşandı. İnsanlar duydukça, merak ederek tadına bakmak istiyorlar. Bu yıl günde 50 kilo civarında tuzlu dondurma satıyoruz ve bu oran daha da artacağa benziyor" ifadelerini kullandı. Müşterilerden Kemal Büyükyücel de tuzdan dondurmanın çok farklı bir tada sahip olduğunu ifade ederek, geçtiğimiz yıl ismini duyduğu dondurmayı bu yıl tatma imkanı bulduğunu söyledi. Müşteriler tuzlu dondurmanın hem sağlık açısından faydalı olduğunu hem de lezzetli olduğunu belirtiyorlar.
TEM’de can pazarı… Tüp yüklü kamyon ile minibüs çarpıştı: 16 yaralı
TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde yolcu minibüsüyle tüp yüklü kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 16 kişi yaralandı.
Kaza, TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Gerede ilçesi Havullu köyü mevkiinde, Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Mustafa T. idaresindeki 06 BKC 975 plakalı yolcu minibüsü ile tıpkı istikamette seyreden S.B. yönetimindeki 06 AP 0358 plakalı tüp yüklü kamyon çarpıştı. Çarpışmanın tesiriyle minibüs içerisinde bulunan 16 yolcu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat, itfaiye ve jandarma takımı sevk edildi. Yaralılar, birinci müdahalenin akabinde etraftaki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.