Kaya ‘'Bizler Safranbolu Yararına Olacak Projelerimizi Konuşuyoruz' - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Şubat, 2019 14:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Kaya ‘’Bizler Safranbolu Yararına Olacak Projelerimizi Konuşuyoruz’

Ak Parti Safranbolu Belediye Başkanı Adayı Ali Kaya, “ 38 projeden sadece birini açıkladığımızda böylesi yaygara kopartılıyorsa, diğerlerini açıkladığımızda düşünemiyorum” dedi.

Safranbolu İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi ile ilgili bir açıklama yapan Ali Kaya; “Türkiye genelinde hdp ile birleşme sağlayan, pkklı belediye başkanlarını aday gösteren Cumhuriyet Halk Partisinin belediye başkan adayının, Safranbolu İçme Suyu Şebeke Yenileme Projemizin Bakanlık tarafından çıkartıldığını iddia etmiş ve benin tarafımdan projelerimiz arasına konulduğu noktasında söylemde bulunduğunu” söyledi.

Kaya şöyle devam etti; “Kendileri çok az ilçe başkanlığı yaptığı için ne anlama geldiğini bilemeyebilir ancak biz İlçe Başkanlığı dönemimizde bu projeyi bizzat takip ettim. İl Başkanımız ve Milletvekillerimiz ile beraber takip edilmiş bu proje Allah nasip ederse Belediye Başkanlığı dönemimizde hayat bulacak. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) altında eş finansmanı sağlanan Safranbolu içme suyu şebeke projesi kapsamında Safranbolu Belediyesi tarafından ilçenin tüm içme suyu şebeke tasarımının gerçekleşmesine yönelik projemiz ile su sorununu ortadan kaldıracağız.”

AK Partili Belediyelerin başarısız olduğuna dair iddialara yönelikte konuşan Ali Kaya; “ CHP’li belediyelerin Türkiye’de ilk on sırasında yer aldığını söyleyen CHP’li belediye başkan adayı,  Ankara Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Keçiören Belediyesinin, Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Osmangazi Belediyesinin, Ümraniye Belediyesinin, Pendik Belediyesinin ve daha yüzlerce sayabileceğim Ak Parti Belediyelerinin başarılarını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında devraldığı Dünya kenti olan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin başarılarını unutmuş olcak ki, kendisi CHP’nin sözün ona başarılarından bahsetmiş. Çankaya Belediyesinin ara sokakları ve pazaryerleri de dahil olmak üzere Büyükşehir Belediyesinin mührü var. Neden? Çünkü, Çankaya Belediyesi asli görevini yapmıyor. Yine Zonguldak Belediyesinde çalışan işçiler maaşlarını alamıyorlar. Zonguldak Belediyesinde hizmet yok, şu anda ilimizde yaşayan Zonguldaklı hemşerilerimizin nüfusu oldukça fazla onlar da konunun hakimi. Aynı zamanda İzmir Belediyesinin yaptıkları ortada. Yolsuzluk diz boyu olmuş. Kordon boyunda insanlar kirlilikten nefes alamaz duruma gelmişler. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi seçmenleri, belediyeleri hiçbir başarıya imza atamadığı ve çalışmadığı için üzgün Halkımızın da teveccühü ile 1 Nisan’dan itibaren insan odaklı, hizmet odaklı belediyecilik anlayışımız ile Safranbolu’ya hizmet için kolları sıvıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin