Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2014 08:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’ya Engelli Yaşam Merkezi Kurulacak

KASTAMONU Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’ya engelli yaşam merkezinin kurulması için çalışma başlatılmasını istedi. Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kendisini ziyaret eden, engelli öğrenciler ile ailelerinin talep ve isteklerini dinledi. Engellilerin sorunlarını çok iyi bildiğini açıklayan Başkan Babaş, kendisinin de Sakatlar Derneğinin bir üyesi olduğuna dikkati çekerek, “Engelli olmak, engellilerin kendi tercihi değil. Bizler hepimiz birer engelli adayıyız. Bu sebeple engellilerin sıkıntılarını kendi sıkıntımız olarak görüp, onların daha iyi şartlarda yaşamaları için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Siz engelli anneleri, çocuklarınızın bakımı için büyük bir çaba ve emek sarf ediyorsunuz. Bu çabalarınız için siz, cefakar annelerimize bir kez daha minnettarım” dedi. Engelli annelerinin talep ve isteklerini değerlendiren Başkan Babaş, “Annelerimizden gelen Engelli Yaşam Merkezi talebini yerine getireceğiz. Engelli Yaşam Merkezi yapılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yla görüşeceğim. Ayrıca bu konuda ilgili birimlere de çalışma yapılması noktasında talepte bulunacağım” diye konuştu. Ziyarette Babaş, engelli öğrencilere ve ailelerine çeşitli hediyeler vererek, günlerini kutladı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi Senatosu, akademik performans ve 2025 hedeflerini değerlendirdi

Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısında akademik performans ile 2025 yılı gayeleri görüşüldü.
Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı’nın yanı sıra Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. İbrahim Demirbaş ve senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Ramazan ayının iyi olmasını dileyerek, Kastamonu Üniversitesi’nin 2025 yılı maksatlarına ve önceliklerine dair değerlendirmelerde bulundu.
Rektör Topal, akademik ve idari süreçlerin güzelleştirilmesi konusunda yürütülen çalışmaların değer taşıdığını vurguladı.
Yeni atanan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı’yı tebrik eden Rektör Topal, Prof. Dr. Kaymakcı’nın Kastamonu Üniversitesine katkılar sağlayacağına inandığını ve yeni misyonunda kendisine muvaffakiyetler diledi.
Toplantıda, Kastamonu Üniversitesi’nin çeşitli akademik üniteleri tarafından 2024 yılı akademik performans dataları sunuldu ve gelecek periyot stratejileri üzerinde görüşmeler yapıldı. İştirakçiler, Kastamonu Üniversitesi’nin gelecekteki maksatları doğrultusunda yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Senato toplantısı, gündem unsurlarının görüşülmesi ve alınan kararların akabinde sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.