Kastamonu’da Ilgaz Dağı Ulusal Parkı ile Çatalzeytin ilçesinde bulunan yaban hayatı geliştirme alanlarında yaban hayvanları için tabiata yem ve yiyecek bırakıldı.
Kastamonu’da şiddetli kış kaidelerinde yem ve yiyecek bulmakta zahmet çeken yaban hayatındaki canlara Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar İl Müdürlüğü öncülüğünde Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Kampoff Kastamonu takımlarının iştirakiyle yem ve yiyecek dayanağı sağlandı. İklim kurallarının sertleştiği ağır kar yağışının görüldüğü Ilgaz Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Alanında gruplarca, yaban hayvanlarının kış aylarındaki besin gereksinimlerine dayanak olmak hedefiyle saha içerisine 30 kilogram arpa ve buğday ile 12 balya saman ve yonca bırakıldı.
Çatalzeytin ilçesinde de tabiata yem ve yiyecek bırakıldı
Doğa Müdafaa ve Ulusal Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile Çatalzeytin Avcılar ve Atıcılar Derneği işbirliğinde Çatalzeytin Yaban Hayatı Geliştirme Alanında da yemleme çalışması yapıldı.
Ağır kış ve hava kaidelerinde yaban hayatının hareket alanlarının kısıtlanması sebebiyle Çatalzeytin Yaban Hayatı Geliştirme Alanında Kastamonu Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar İl Müdürlüğü grupları ile Çatalzeytin Avcılar ve Atıcılar Derneği üyelerinin iştirakiyle tabiata yem ve yiyecek bırakıldı.
Ayrıca Kastamonu Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar İl Müdürlüğü grupları ile Çatalzeytin Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri, Çatalzeytin Yaban Hayatı Geliştirme Alanında incelemelerde bulundu.