karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Şubat, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da yaban hayvanları için doğaya yem ve yiyecek bırakıldı

Kastamonu’da Ilgaz Dağı Ulusal Parkı ile Çatalzeytin ilçesinde bulunan yaban hayatı geliştirme alanlarında yaban hayvanları için tabiata yem ve yiyecek bırakıldı.
Kastamonu’da şiddetli kış kaidelerinde yem ve yiyecek bulmakta zahmet çeken yaban hayatındaki canlara Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar İl Müdürlüğü öncülüğünde Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Kampoff Kastamonu takımlarının iştirakiyle yem ve yiyecek dayanağı sağlandı. İklim kurallarının sertleştiği ağır kar yağışının görüldüğü Ilgaz Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Alanında gruplarca, yaban hayvanlarının kış aylarındaki besin gereksinimlerine dayanak olmak hedefiyle saha içerisine 30 kilogram arpa ve buğday ile 12 balya saman ve yonca bırakıldı.

Çatalzeytin ilçesinde de tabiata yem ve yiyecek bırakıldı
Doğa Müdafaa ve Ulusal Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile Çatalzeytin Avcılar ve Atıcılar Derneği işbirliğinde Çatalzeytin Yaban Hayatı Geliştirme Alanında da yemleme çalışması yapıldı.
Ağır kış ve hava kaidelerinde yaban hayatının hareket alanlarının kısıtlanması sebebiyle Çatalzeytin Yaban Hayatı Geliştirme Alanında Kastamonu Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar İl Müdürlüğü grupları ile Çatalzeytin Avcılar ve Atıcılar Derneği üyelerinin iştirakiyle tabiata yem ve yiyecek bırakıldı.
Ayrıca Kastamonu Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar İl Müdürlüğü grupları ile Çatalzeytin Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri, Çatalzeytin Yaban Hayatı Geliştirme Alanında incelemelerde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Taşköprü Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri coşkuyla başladı

Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerine yoğun ilgi gösteren aileler ve çocuklar doyasıya eğlendi.
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Ramazan etkinlikleri çocukların neşesiyle başladı. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programların devam edeceğini açıkladı. Taşköprü Belediyesi tarafından organize edilen programda, birbirinden renkli ve eğlenceli gösteriler sahnelendi. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda salonu dolduran vatandaşlar keyifli bir akşam geçirdi. Çocuklara yönelik hazırlanan sahne gösterileri, eğlenceli aktiviteler ve sürpriz etkinlikler geceye damga vurdu. Miniklerin kahkahalarıyla şenlenen organizasyonda aileler de haftanın yorgunluğunu atma imkanı buldu.
Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ramazan ayı boyunca her cuma günü gerçekleştirilecek olan etkinliklere katılan Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, programda yaptığı konuşmada, "Bu akşam, çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğu, ailelerimizin yüzlerindeki heyecanı hep birlikte yaşadık. Ramazan’ın bereketini ve paylaşma ruhunu, evlatlarımızın neşesiyle taçlandırdık. Birbirinden eğlenceli gösterilerle başladığımız Ramazan etkinliğimizde, çocuklarımızın kahkahaları salonumuzu doldurdu, ailelerimizle birlikte unutulmaz bir akşamın sevincini paylaştık. Haftanın yorgunluğunu, yavrularımızın enerjisi ve coşkusuyla geride bıraktık. 27 Şubat Cuma günü saat 20.30’da yeniden buluşuyor, eğlenceye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu güzel atmosferi birlikte yaşamaya davet ediyorum" dedi.
Başkan Arslan, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olduğuna dikkat çekerek, düzenlenen etkinliklerle bu manevi atmosferi Taşköprü’de hep birlikte yaşamayı hedeflediklerini belirtti.
Taşköprü’de Ramazan etkinliklerinin 27 Şubat Cuma günü saat 20.30’da Taşköprü Açık Hava Düğün Salonu’nda kaldığı yerden devam edeceği bildirildi. İlçe halkının yoğun ilgi göstermesi beklenen programlarda yine çocuklara ve ailelere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin