Karabük Postası tarafından
18 Ekim, 2014 07:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da Su Ürünleri Denetimi Devam Ediyor

KASTAMONU Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile güvenlik güçleri tarafından Kastamonu genelinde yapılan su ürünleri denetimlerinde, toplam 959 TL ceza kesildi. Ayrıca 2 bin 400 kilograma yakın su ürününe el koyuldu. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü yapılan açıklamada, “Su ürünleri ve yaşam alanlarını korumak, koruma ve kullanma dengesini gözeterek işletmek, etkin bir denetim sistemi oluşturarak sürdürülebilirliği sağlamak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna istinaden çıkarılan 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kapsamında, 14.10.2014 tarihinde İl Müdürlüğü, İnebolu İlçe Müdürlüğü, Cide İlçe Müdürlüğü, İnebolu Jandarma Komutanlığı, Cide Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG-96 Bot Komutanlığı yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen ortak denetimde, İnebolu'da 240 kasa (yaklaşık 2400 kg) küçük boyda Lüfer balığına el konulup, 959 TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi. Ayrıca, su ürünleri denetimlerinin bundan böyle; haftanın her günü ve her saati aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te orman yangınının ardından yürek burkan manzara

Karabük’te 12 saatte denetim altına alınan orman yangınının akabinde, yeşil alanların yerini siyaha bürünmüş acı bir görüntü aldı.
Yangın, dün saat 18.06 sıralarında şimdi belirlenemeyen bir nedenle başladı. Rüzgarın tesiriyle süratle yayılan alevler, geniş bir ormanlık alanı tesiri altına aldı. Takımlar, yangına hem karadan hem havadan müdahale etti.
Yoğun gayretler sonucunda yangın sabah saatlerinde denetim altına alınırken soğutma çalışmaları hem havadan hem karadan sürüyor.
İş makineleriyle açılan yollar üzerinden ilerleyen arazözler, küçük çaplı yangınlara süratle müdahale ediyor. Yangının akabinde bölgeyi havadan görüntüleyen dron, felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Yemyeşil alanların yerini külle kaplı siyah bir örtü aldı.
Bölgede yine alevlenme riskine karşı soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin