blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ağustos, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da ormanlık alanda çıkan yangında samanlık, kümes ve baraka kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Araç ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında samanlık, kümes ve baraka kullanılamaz hale geldi.
Olay, Araç ilçesi Uğur köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, ormanlık alanda bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Çıkan yangının fark edilmesi üzerine vatandaşlar, 112 Acil Davet Merkezini arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine Araç Orman İşletme Müdürlüğü grupları sevk edildi. Bölgeye ulaşan gruplar, yangını helikopter dayanağıyla söndürdü. Yangında, samanlık, kümes ve baraka yanarak kullanılamaz hale geldi.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Araç ilçesi Uğur Köyü hudutlarında çıkan orman yangını Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazöz ve su ikmal araçları ile yangın helikopterinin müdahalesi sonrası büyümeden söndürülmüştür. Teyakkuzda bekleyen ve çabucak müdahale ederek yangını söndüren takım arkadaşlarımızı kutlarız. Bir kere daha vatandaşlarımızı ateş yakmamaları konusunda uyarıyoruz. Bu haftanın yangın açısından büyük risk taşıdığı hatırlatırız" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Makas, Konuralp’de yapılan denetime katılarak esnafları ziyaret etti

Düzce Valisi Mehmet Makas, Konuralp bölgesinde yürütülen güvenlik ve asayiş uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla trafik ve jandarma ekiplerinin denetim noktalarını ziyaret etti.
Denetim noktalarında görevli personelden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Mehmet Makas, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak adına yürütülen uygulamaların aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı. Özellikle trafik güvenliği, asayiş ve kamu düzeninin korunmasına yönelik denetimlerin önemine dikkat çeken Makas, sahada görev yapan ekiplere çalışmalarında kolaylıklar diledi. Programı kapsamında Konuralp bölgesindeki esnafları da ziyaret eden Vali Makas, işletme sahipleriyle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Esnaflarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Makas, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade etti. Vali Makas, ziyaretleri sırasında bölgede bulunan Düzce Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlarla da sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu. Öğrencilerin ve vatandaşların görüşlerini dinleyen Makas, Konuralp’in hem tarihi hem de sosyal yapısıyla Düzce için önemli bir merkez olduğunu belirterek, bölgenin gelişimine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin