blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu’da öğrenciler karne sevinci yaşadı

Kastamonu’da eğitim gören 55 binden fazla öğrenci yarıyıl tatili öncesi karne sevinci yaşadı.
Kastamonu’da yarıyıl tatilinin başlaması ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki okullarda eğitim gören 55 bin öğrenci karnelerini aldı. İl genelindeki tüm okullarda düzenlenen karne törenlerinin ardından öğrencilerin tatili başladı.
Kastamonu’da Şehit Erkan Kendirci İlkokulunda gerçekleştirilen karne töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Kastamonu’da 55 bin öğrencinin yarıyıl tatiline girdiğini ve karnelerini aldığını belirterek, "Bizlerde öğrencilerimizin heyecanına ve mutluluğuna ortak olabilmek için karne dağıtacağız. Ben, karnelerinde istedikleri performansı gösteren çocuklarımızı tebrik ediyorum, gösteremeyenleri de inşallah daha çok çalışarak ikinci dönemde eksikliklerini gidereceklerine inanıyorum" dedi.

"İlimiz genelinde 55 bin öğrencimiz karnelerini aldılar"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ise, "Eğitim öğretim yılının ilk dönemini Kastamonu’muzda başarılı bir şekilde tamamlamış bulunmaktayız. Bugün de buradaki okulumuzda öğrencilerimize karnelerini verdik. İlimiz genelinde 55 bin öğrencimiz karnelerini aldılar. Tabii ki bizler Türkiye yüzyılı maarif modeli kapsamında eğitim öğretim süreçlerini başarılı bir şekilde sürdürdük. Öğretmenlerimiz buranın bu eğitimlerin sürdürülmesi de öğrencilerimizin eğitim kazanımlarına en büyük destekçilerimiz oldular. Kendilerine, öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ayrıca buradan teşekkür ediyorum. Kısa bir ara tatil içerisinde de öğrencilerimize birkaç tavsiyemiz olacak. Öğrencilerimiz özellikle kitap okumaları, kendi ilgi yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda araştırmalar yapmaları, büyüklerini ziyaret etmelerini temenni ediyoruz. Bizler de öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını hem okullarımızda hem de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak karşılayarak, onları geleceğe emin adımlarla yürüyecek şekilde hazırlama gayreti içerisindeyiz. Dünyada birçok değişim ve dönüşüm oluyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Atılkan ve Milli Eğitim Müdürü Gümüş, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karnelerini ve çeşitli hediyeler dağıttı. Ayrıca Atılkan ve Gümüş, karne dağıtım töreninin ardından öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.
Hanönü’nde öğrencilerin karneleri palyoça ile dağıtıldı
Hanönü Kaymakamlığı tarafından, Acacica Maden’in katkılarıyla Hanönü Şehit Faruk Karagöz İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, öğrencilerkarne sevincini palyoça gösterisi ile birlikte yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Haber Merkezi tarafından
16 Ocak, 2026 17:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

VALİ YAVUZ, BASIN PERSONELLERİYLE VEDALAŞTI

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Adana Valiliği görevine atanan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, veda ziyaretleri kapsamında Valilik Özel Kalem ve Basın Müdürlüğünde görev yapan yakın çalışma ekibini makamında kabul etti.

Gerçekleşen ziyarette, görev süresi boyunca Valiliğin kurumsal işleyişi ile kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesinde önemli sorumluluklar üstlenen personelle bir araya gelen Vali Yavuz, birlikte yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette konuşan Vali Mustafa Yavuz, Özel Kalem ve Basın Müdürlüğü personelinin kamu hizmetlerinin etkin, şeffaf ve vatandaş odaklı bir anlayışla yürütülmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirterek,
“Görev sürem boyunca uyum, özveri ve büyük bir sorumluluk bilinciyle fedakârca çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Karabük’te yürüttüğümüz her çalışmada sizlerin emeği ve katkısı vardır. Hakkınızı helal edin.” ifadelerini kullandı.

Valilik faaliyetlerinin doğru, hızlı ve etkili şekilde kamuoyuna aktarılmasının devlet ile vatandaş arasındaki güven bağını güçlendirdiğine dikkat çeken Vali Yavuz, görev süresi boyunca sergilenen ekip ruhu ve kurumsal disiplinin takdire şayan olduğunu vurguladı.

Ziyaretin sonunda Vali Mustafa Yavuz, tüm personele görevlerinde başarılar dileyerek Karabük’te birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Özel Kalem ve Basın Müdürlüğü personeli de Vali Yavuz’a Karabük’e sunduğu hizmetler ve kuruma kattığı değer dolayısıyla teşekkür ederek, yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.