karabuk
İmsak 05:57
Güneş 07:22
Öğle 13:08
İkindi 16:11
Akşam 18:43
Yatsı 20:02
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
kastamonuda ogrenciler karne sevinci yasadi NLVOk5vs
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu’da öğrenciler karne sevinci yaşadı

Kastamonu’da eğitim gören 55 binden fazla öğrenci yarıyıl tatili öncesi karne sevinci yaşadı.
Kastamonu’da yarıyıl tatilinin başlaması ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki okullarda eğitim gören 55 bin öğrenci karnelerini aldı. İl genelindeki tüm okullarda düzenlenen karne törenlerinin ardından öğrencilerin tatili başladı.
Kastamonu’da Şehit Erkan Kendirci İlkokulunda gerçekleştirilen karne töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Kastamonu’da 55 bin öğrencinin yarıyıl tatiline girdiğini ve karnelerini aldığını belirterek, "Bizlerde öğrencilerimizin heyecanına ve mutluluğuna ortak olabilmek için karne dağıtacağız. Ben, karnelerinde istedikleri performansı gösteren çocuklarımızı tebrik ediyorum, gösteremeyenleri de inşallah daha çok çalışarak ikinci dönemde eksikliklerini gidereceklerine inanıyorum" dedi.

"İlimiz genelinde 55 bin öğrencimiz karnelerini aldılar"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ise, "Eğitim öğretim yılının ilk dönemini Kastamonu’muzda başarılı bir şekilde tamamlamış bulunmaktayız. Bugün de buradaki okulumuzda öğrencilerimize karnelerini verdik. İlimiz genelinde 55 bin öğrencimiz karnelerini aldılar. Tabii ki bizler Türkiye yüzyılı maarif modeli kapsamında eğitim öğretim süreçlerini başarılı bir şekilde sürdürdük. Öğretmenlerimiz buranın bu eğitimlerin sürdürülmesi de öğrencilerimizin eğitim kazanımlarına en büyük destekçilerimiz oldular. Kendilerine, öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ayrıca buradan teşekkür ediyorum. Kısa bir ara tatil içerisinde de öğrencilerimize birkaç tavsiyemiz olacak. Öğrencilerimiz özellikle kitap okumaları, kendi ilgi yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda araştırmalar yapmaları, büyüklerini ziyaret etmelerini temenni ediyoruz. Bizler de öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını hem okullarımızda hem de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak karşılayarak, onları geleceğe emin adımlarla yürüyecek şekilde hazırlama gayreti içerisindeyiz. Dünyada birçok değişim ve dönüşüm oluyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Atılkan ve Milli Eğitim Müdürü Gümüş, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karnelerini ve çeşitli hediyeler dağıttı. Ayrıca Atılkan ve Gümüş, karne dağıtım töreninin ardından öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.
Hanönü’nde öğrencilerin karneleri palyoça ile dağıtıldı
Hanönü Kaymakamlığı tarafından, Acacica Maden’in katkılarıyla Hanönü Şehit Faruk Karagöz İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, öğrencilerkarne sevincini palyoça gösterisi ile birlikte yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ramazan 4
Mustafa Akgün tarafından
26 Şubat, 2026 12:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Ramazan nostaljisi

Safranbolu Belediyesi tarafından geleneksel Ramazan ruhunu yaşatmak ve kentin kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen "Ramazan Akşamları Kültür  Sanat Sohbetleri" büyük bir ilgiyle takip edildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, kentin eski Ramazan gelenekleri, unutulmaya yüz tutmuş değerleri ve tarihsel zenginlikleri uzman ve tarihe tanıklık etmiş konuklar eşliğinde yad ediliyor.

TARİHİN TANIKLARI BİR ARAYA GELİYOR

"Geleneksel Yaşamın Tanıkları" başlığı altında gerçekleştirilen programda, kentin sosyal hafızasında önemli yer tutan isimler bir araya geldi. Tarihçi Yazar Mehmet Kütükçüoğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen sohbete konuk olarak katılan Ahmet Mümtaz Kavsa, Hatice Büyükkaragöz ve Mehmet Yavuz, eski Safranbolu yaşamına dair kıymetli anılarını izleyicilerle paylaştı.

MÜZİK VE KÜLTÜR İÇ İÇE

İbadet kültürü, maniler ve eğlence geleneklerinin yansıtıldığı ve sanatla harmanlanan gecede, müzik dinletileri de kulakların pasını sildi. Mehmet Büyükkaragöz ile Öğr. Gör. Sinan Büyükkaragöz ve öğrenciler Hakan Çelebi

Sabahattin Ermavuş, Oğuzhan Eren, Ferhat Yardımcı, Anıl Dadandı, Enes Demirbaş

icra ettikleri eserlerle Ramazan ayının manevi atmosferine eşlik etti.

Sohbetleri ile Ramazan akşamlarına renk katan isimlere plaketleri Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akgül tarafından verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin