Reklam
Reklam
kastamonuda kobiler egitim kampina giriyor 8KMCggSk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da KOBİ’ler eğitim kampına giriyor

Kastamonu’daki işletmelerin gelişimini ve rekabet gücünü artırmaya yönelik, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından e-ticaret, bütçe idaresi, turizm ve müşteri memnuniyeti mevzularında düzenlenen 11 günlük eğitim programı başlıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından hayata geçirilen “Sinop’ta Temel Dalların Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek program ile Kastamonu’daki KOBİ’lere “E-Ticaret ve Pazarlama İletişimi”, “KOBİ’ler İçin Finansal Okuryazarlık”, “Turizm Hizmetlerinde Rekabet Avantajı Oluşturma” ve “Müşteri Memnuniyeti ve Tecrübe Yönetimi” mevzularında 4 farklı eğitim verilecek.

KOBİ’lerin gelişimi ve rekabet gücünü artırmaya yönelik uygulanacak 11 günlük eğitim programları ile işletmelerin finansal idare ve pazarlama maharetlerini geliştirerek sürdürülebilir büyümelerine katkı sağlanması hedefliyor.

Eğitimler 7 Nisan’da başlıyor

Kastamonu’da faaliyet gösteren KOBİ’lerin iştirakinin amaçlandığı eğitim programları, 7 Nisan’da başlayarak 18 Nisan 2025 tarihine kadar devam edecek. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Hizmet Binası’nda düzenlenecek program 7 Nisan tarihinde “KOBİ’ler İçin Finansal Okuryazarlık” eğitimi ile başlayacak. Finans idaresi konusunda şuurlu kararlar almayı amaçlayan KOBİ’lere yönelik düzenlenen eğitimde, bütçe idaresi, nakit akışı planlaması, tasarruf stratejileri ve devlet dayanaklarına erişim üzere hususlar ele alınacak. Üç gün sürecek eğitim kapsamında, KOSGEB ve TÜBİTAK üzere kurumların sunduğu takviye programlarına nasıl başvurulacağına dair pratik bilgiler de paylaşılacak.

Programın ikinci eğitimi ise 9 Nisan tarihinde başlayacak olan “Turizm Hizmetlerinde Rekabet Avantajı Oluşturma” olacak. Turizm kesimine yönelik özel düzenlenen eğitimde, işletmelere pazarlama stratejileri, müşteri tecrübesi idaresi ve destinasyon idaresi mevzularında bilgiler sunulacak. Eğitim ile hizmet çeşitlendirme ve dijital pazarlama usulleri ile turistik işletmelerin sürdürülebilir bir büyüme sağlanması hedefleniyor.

KOBİ’leri dijital pazarlama stratejileri konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan “E-Ticaret ve Pazarlama İletişimi” eğitim ise 14 – 16 Nisan tarihleri ortasında gerçekleştirilecek. Dijital dönüşümün değerine dikkat çeken eğitimde, KOBİ’lere dijital pazarlama stratejileri, SEO ve SEM kullanımı, toplumsal medya idaresi ve müşteri ilgileri hususlarında bilgiler paylaşılacak. Eğitim sonunda iştirakçilere, başarılı bir e-ticaret platformu oluşturma, çevrimiçi satışları artırma ve rekabetçi bir dijital varlık oluşturma konusunda maharet kazandırılması amaçlanıyor.

Program kapsamında 16-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek son eğitim ise “Müşteri Memnuniyeti ve Tecrübe Yönetimi” olacak. Eğitim, müşteri memnuniyetinin vazgeçilmez olarak görüldüğü günümüz rekabet ortamında işletmelere, müşteri seyahatini tahlil etme, şikayet idaresi ve müşteri bağlılığını artırma üzere bahislerde yol gösteriyor.

Eğitimlere katılmak isteyen işletmelerin ayrıntılı bilgilere Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın web sitesi üzerinden ulaşabileceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin