Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da KOBİ’ler eğitim kampına giriyor

Kastamonu’daki işletmelerin gelişimini ve rekabet gücünü artırmaya yönelik, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından e-ticaret, bütçe idaresi, turizm ve müşteri memnuniyeti mevzularında düzenlenen 11 günlük eğitim programı başlıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından hayata geçirilen "Sinop’ta Temel Dalların Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi" kapsamında gerçekleştirilecek program ile Kastamonu’daki KOBİ’lere "E-Ticaret ve Pazarlama İletişimi", "KOBİ’ler İçin Finansal Okuryazarlık", "Turizm Hizmetlerinde Rekabet Avantajı Oluşturma" ve "Müşteri Memnuniyeti ve Tecrübe Yönetimi" mevzularında 4 farklı eğitim verilecek.
KOBİ’lerin gelişimi ve rekabet gücünü artırmaya yönelik uygulanacak 11 günlük eğitim programları ile işletmelerin finansal idare ve pazarlama maharetlerini geliştirerek sürdürülebilir büyümelerine katkı sağlanması hedefliyor.

Eğitimler 7 Nisan’da başlıyor
Kastamonu’da faaliyet gösteren KOBİ’lerin iştirakinin amaçlandığı eğitim programları, 7 Nisan’da başlayarak 18 Nisan 2025 tarihine kadar devam edecek. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Hizmet Binası’nda düzenlenecek program 7 Nisan tarihinde "KOBİ’ler İçin Finansal Okuryazarlık" eğitimi ile başlayacak. Finans idaresi konusunda şuurlu kararlar almayı amaçlayan KOBİ’lere yönelik düzenlenen eğitimde, bütçe idaresi, nakit akışı planlaması, tasarruf stratejileri ve devlet dayanaklarına erişim üzere hususlar ele alınacak. Üç gün sürecek eğitim kapsamında, KOSGEB ve TÜBİTAK üzere kurumların sunduğu takviye programlarına nasıl başvurulacağına dair pratik bilgiler de paylaşılacak.
Programın ikinci eğitimi ise 9 Nisan tarihinde başlayacak olan "Turizm Hizmetlerinde Rekabet Avantajı Oluşturma" olacak. Turizm kesimine yönelik özel düzenlenen eğitimde, işletmelere pazarlama stratejileri, müşteri tecrübesi idaresi ve destinasyon idaresi mevzularında bilgiler sunulacak. Eğitim ile hizmet çeşitlendirme ve dijital pazarlama usulleri ile turistik işletmelerin sürdürülebilir bir büyüme sağlanması hedefleniyor.
KOBİ’leri dijital pazarlama stratejileri konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan "E-Ticaret ve Pazarlama İletişimi" eğitim ise 14 - 16 Nisan tarihleri ortasında gerçekleştirilecek. Dijital dönüşümün değerine dikkat çeken eğitimde, KOBİ’lere dijital pazarlama stratejileri, SEO ve SEM kullanımı, toplumsal medya idaresi ve müşteri ilgileri hususlarında bilgiler paylaşılacak. Eğitim sonunda iştirakçilere, başarılı bir e-ticaret platformu oluşturma, çevrimiçi satışları artırma ve rekabetçi bir dijital varlık oluşturma konusunda maharet kazandırılması amaçlanıyor.
Program kapsamında 16-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek son eğitim ise "Müşteri Memnuniyeti ve Tecrübe Yönetimi" olacak. Eğitim, müşteri memnuniyetinin vazgeçilmez olarak görüldüğü günümüz rekabet ortamında işletmelere, müşteri seyahatini tahlil etme, şikayet idaresi ve müşteri bağlılığını artırma üzere bahislerde yol gösteriyor.
Eğitimlere katılmak isteyen işletmelerin ayrıntılı bilgilere Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın web sitesi üzerinden ulaşabileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

OMÜ’de kompostlaştırma ünitesi açıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), sürdürülebilirlik amaçları doğrultusunda kıymetli bir adım daha atarak Kompostlaştırma Ünitesi’ni hizmete açtı.
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın’ın iştirakiyle gerçekleşen açılış merasiminde, üniversitenin etraf dostu projelerine bir yenisinin daha eklendiği vurgulandı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, OMÜ’nün yeşil ve sürdürülebilir bir üniversite olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Bu proje sayesinde organik atıklarımızı geri dönüştürerek çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayacağız. Sıfır atık siyasetimiz doğrultusunda, tabiata hassas projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.

Prof. Dr. Turan, "Sıfır atık dokümanı ile çalışmalarımızı resmileştirdik"
ÇEVSAM Müdürü Prof. Dr. Nurdan Gamze Turan ise OMÜ’nün 12 Temmuz 2019 tarihli Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında Sıfır Atık İdare Sistemi’ni kurarak, 29 Temmuz 2020’de ‘Temel Düzey Sıfır Atık Belgesi’ni aldığını belirtti. Tüm atıkların kaynağında ayrıştırıldığını vurgulayan Prof. Dr. Turan, kağıt, plastik, cam ve metal üzere atıkların lisanslı firmalar aracılığıyla geri dönüşüme kazandırıldığını söyledi.

"Atıklarımızı geri dönüşümle iktisada kazandırıyoruz"
Üniversite bünyesinde 6 adet Atık Süreksiz Depolama Alanı ve 1 adet Atık Getirme Merkezi bulunduğunu tabir eden Prof. Dr. Turan, yemek atıklarının Samsun Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında, belediyeye ilişkin yaş mama fabrikasında hayvan barınaklarına besin olarak sağlandığını, bitkisel atık yağların ise lisanslı firmalar tarafından toplandığını belirtti. Kompostlaştırma Ünitesi ile üniversite bünyesinde yemekhane, kafeterya, park, bahçe ve hayvan besleme alanlarından çıkan organik atıklar komposta dönüştürülecek. Elde edilen kompost, OMÜ’nün peyzaj düzenlemelerinde kullanılacak, böylelikle atık idaresinde döngüsel iktisat desteklenmiş olacak. Bu süreç yalnızca çevresel sürdürülebilirliği desteklemekle kalmayacak, birebir vakitte akademik çalışmalara da data sunacak. Etraf dostu uygulamalarımız, bilimsel araştırmalara temel oluşturacak ve üniversite bu doğrultuda akademik çalışmalar yürütecek.
OMÜ, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında GreenMetric Dünya Sıralaması’nda da yükselişini sürdürüyor. 2021’de 519. sırada bulunan üniversite, 2024 prestijiyle 281. sıraya yükseldi. Ulusal sıralamada ise 25. sıraya kadar çıkarak, Türkiye’nin en çevreci üniversiteleri ortasındaki yer aldı.
Açılış törenine ayrıca Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topçu, Etraf Problemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVSAM) Müdürü Prof. Dr. Nurdan Gamze Turan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanı Ali Tulumen, Şube Müdürü Elif Özcan, Samsun Valiliği Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Etraf İdaresi ve Kontrolü Şube Müdürü Yılmaz Köksal, kurumlardan temsilciler, Etraf Topluluğu üyeleri, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.


Cambridge Üniversitesi öğrencileri OMÜ’de
Öte yandan, Cambridge Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrencileri, OMÜ Deney Hayvanları Merkezi’ni ziyaret etti. OMÜ Veteriner Fakültesi Memleketler arası Veteriner Hekimliği Öğrencileri Birliği (IVSA) davetlisi olarak Samsun’a gelen Cambridge Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 9 öğrenci, OMÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma (DEHAM) Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, OMÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy tarafından deney hayvanları kullanımına ait etik unsurlar hakkında bir konferans verildi. Konferansta, deney hayvanlarının bilimsel araştırmalardaki kıymeti ve bu süreçte gözetilmesi gereken etik sorumluluklar ele alındı. Konferansın akabinde öğrencilere, merkezde yürütülen araştırmalar, deney hayvanlarının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemeler ve etik kurallar hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Ayrıyeten, deney hayvanlarının bakım ve kullanım şartlarına dair uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.