Kastamonu’nun Araç ilçesindeki Fındıklı ile Gölcük yaylarında gerçekleştirilecek ve iki gün devam edecek kış festivalinde vatandaşlar doyasıya eğlenme fırsatı bulacak.
Kastamonu’nun Araç ilçesinde bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan Araç Yayla Kış Festivali kapsamında çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek. Araç Kaymakamlığı ve Araç Belediyesi’nin ev sahipliğinde Fındıklı ve Gülcük yaylalarında gerçekleştirilecek festivali, 7 Şubat’ta festival ateşinin yakılmasıyla başlayacak. Festivalde, 2 gün boyunca çeşitli yarışlar ve etkinlikler, DJ performansları, off-road ve dağcılık faaliyetleriyle vatandaşlar doyasıya eğlenecek. Alican Erkal konseriyle final yapacak festivale, Kastamonu başta olmak üzere, çevre illerden yoğun katılım olması bekleniyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Offroad Kulübü, Karabük Safranbolu Otomobil ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü Derneği (KARDOFF), Kastamonu Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek sağlıyor.


Kastamonu’da karın tadı yayla festivaliyle çıkartılacak
Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.
Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

